„Revoluţie“ în transportul în comun din Bucureşti. STB obligă călătorii să se urce doar pe la uşa din faţă, după 18 mai. Cum vor sta pasagerii în autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

STB va obliga bucureştenii să se urce în autobuze doar pe la prima uşă, care este şi cea mai îngustă, iar coborârea va fi efectuată pe la uşile din mijloc şi din spate. Măsura este anunţată într-un comunicat privind acţiunile STB începând cu 18 mai, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, din 18 mai, Societatea de Transport Bucureşti (STB) va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcţiona la capacitate maximă.

Mai puţini călători în autobuze

"Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 m. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi", menţionează sursa citată.

Accesul în autobuze, obligatoriu pe la prima uşă, care este şi cea mai îngustă

Important de precizat este că toate autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din parcul STB au prima uşă de acces îngustă, nefiind dublă, precum cele de la mijloc sau spatele atutovehicului, deoarece, din construcţie, compartimentul şoferului / vatmanului este separat de salonul pentru călători şi foloseste o uşă cu comandă separată (cu excepţia vagoanelor de tramvai tip Tatra).

Pasagerii, îndrumaţi prin mesaje audio şi cu ajutorul controlorilor să respecte noile reguli de urcare şi coborâre

STB susţine că pasagerii vor fi îndrumaţi atât de şoferi, prin intermediul sistemului audio al autovehiculului, cât şi de controlori, cu ajutorul Poliţiei Locale, să respecte noile reguli de acces în mijloacele de transport în comun.

Potrivit PMB, toate vehiculele sunt "dezinfectate cu substanţe care distrug virusurile", iar STB dezinfectează şi staţiile de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa.

"Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureştenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale sau confecţionate din material de bumbac, dar şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugaţi să respecte, de asemenea, şi noile reglementări privind distanţarea socială", precizează primăria.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive şi cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumaţi la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniţi de Poliţia Locală, mai arată PMB, citată de agerpres.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite