Imagini cu luminiţele de Crăciun din Bucureşti: cum arată beculeţele de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luminiţele de Crăciun din Bucureşti au fost aprinse joi seara, pe 28 noiembrie, iar momentul a fost urmat de concerte în Piaţa Constituţiei, unde este amplasat Târgul de Crăciun.

GALERIE FOTO cu târgul de Crăciun din Bucureşti

După aprinderea luminiţelor de Crăciun a avut loc un concert susţinut de Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj şi Loredana & Banda Agurida.

Beculeţele aprinse în 2019 îi costă pe bucureşteni aproximativ 12 milioane de lei. Primăria Capitalei a anunţat că arterele principale ale oraşului sunt luminate de 10 milioane de LED-uri desfăşurate pe 920 de kilometri, mii de figurine 2D şi 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant şi reprezentarea Sistemului Solar.

image

Luminiţele de Crăciun s-au aprins în centrul fără iluminat public. 

image

FOTO Inquam / Octav Ganea

Aşa arăta bulevardul Regina Elisabeta, unde se află şi Primăria Municipiului Bucureşti, înainte de aprinderea luminiţelor: cufundat în beznă

image

 FOTO Inquam / Octav Ganea

Mai multe luminiţe de Crăciun anul acesta 

„Proiectul iluminatului ornamental-festiv pentru iarnă 2019-2020 – ”Euro 2020 - Bucureşti, oraş gazdă”, are cu 7 milioane mai multe beculeţe LED decât în anii precedenţi şi cu peste 1 milion mai multe decât anul trecut şi un total de 9.351 de elemente luminoase, faţă de 7.000 montate anul trecut, informează Mediafax. 

image

FOTO Adevărul 

Dintre acestea, 3.815 sunt elemente luminoase 3D şi 2D, cu 1.500 mai multe decât anul trecut, dintre care peste 1.000 de elemente luminoase cu specific sportiv. Din totalul figurinelor, 2.200 sunt agabaritice – depăşesc 2,5 metri înălţime.

„Şi numărul de şiruri luminoase este unul mult mai mare decât anul trecut, ajungând la un total de peste 760.000. Astfel, traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi adiacente, desfăşurate rezultând un număr de aproximativ 920 de kilometri, în cele 72 de locaţii din Bucureşti”, arată Primăria Capitalei.

image

FOTO Adevărul 

Potrivit reprezentanţilor PMB, luminiţele din acest an costă aproximativ 12 milioane de lei. „Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să sublinieze aşa cum se cuvinte statutul de oraş gazdă al Campionatului European de Fotbal 2020, amplasând în Capitală, prin intermediul Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, 618 mingi de fotbal, 235 de panouri cu inscripţia ”Euro 2020”, 140 de trofee şi 33 de fotbalişti de mari dimensiuni, purtând tricouri în culorile echipelor pe care le reprezintă. La acestea se adaugă un brad special, de 12 metri înălţime, amplasat în Piaţa Presei Libere, decorat în culorile drapelelor ţărilor participante la turneul final de anul viitor”, se mai arată în comunicatul PMB.

Trei spitale din Bucureşti rămân fără apă caldă şi căldură. Precizările RADET

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite