articolul anterior articolul urmator

Impactul plăţilor defalcate de TVA asupra asociaţiilor de proprietari

4
10 Oct 2017 09:23:43
Gelu Puşcaş

4 Comentarii

Lucifer
10.10.2017, 11:11:12

Vorbiţi despre lucruri sfinte! Asociaţiile de proprietari nu vor şi nici nu ştiu să respecte reglementările legale. Norocul, cu Split-TVA, este că nu se va aplica decât firmelor de stat(conform ultimei declaraţii a premierului Tudose). Hai să fim serioşi, nici până acum evidenteţe contabile ale asociaţiilor de proprietari nu erau corecte legal, din lipsă de profesionalism sau de rea intenţie, cum să ştie ăştia să aplice Split-TVA?!

+2 (2 voturi)
Gelu Puşcaş
10.10.2017, 11:39:04

Incercam sa facem ceva in acest sens. O astfel de informare nu strica. Daca in bloc indiferenta si lipsa de implicare se mentin, sa plateasca. Perfect adevarat: daca nu a reusit pana acum sa treaca peste lista de plata realizata din pix si pe foi 'de matematica" sigur o sa-si prinda urechile cu astfel de modificari fiscale.

+1 (1 vot)
M Costi
10.10.2017, 19:05:28

@Gelu Puscas - Sigur ca "e mai bine sa ne pregatim decat sa nu ne pregatim !" , vorba dlui presedinte , insa in situatia de fata cred ca scenariul dvs nu va fi pus in practica ! Ultima declaratie a prim-ministrului nu includea asociatiile de proprietari printre entitatile obligate la split- TVA. Cred ca este logic , altfel prin absurd sa ne închipuim ce s-ar intampla daca si consumatorii individuali de utilitati ( gaze , curent electric etc ) ar fi obligati sa plateasca diferentiat facturile.

+1 (3 voturi)
Gelu Puşcaş
11.10.2017, 07:08:27

@M Costi : Exact ca la noi; dam o lege fara sa gandim consecintele, fara sa avem un studiu de impact etc si mai apoi modificam modificarea. Sigur ca ar fi o nebunie pentru cei implicati in asociatii, insa, la cate am vazut, nu ma mai mira nimic. PS Furnizorii de utilitati ar fi incantati sa faca o astfel de treaba administratorii (plata TVA), nu de alta dar sa nu mai realizeze ei raportarile in termenul prevazut de lege.

+1 (1 vot)