INAUGURARE SPECTACULOASĂ. Imagini inedite de la lansarea celui mai înalt zgârie-nori din România FOTO - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, va fi inaugurată astăzi. Deşi nu este gata, reprezentanţii clădirii au dezvăluit o parte din secretele acestei mega-afaceri.

Sky tower se apropie cu paşi repezi de finalizare, urmând să primească primii săi chiriaşi la sfârşitul anului.  În prezent se mai lucrează doar la finisajele interioare.

La inaugurarea de astăzi a turnului au participat reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi investitorii austrieci precum Karl-maria Pfeffer, CEO Raiffeisen Property International sau Gabrielle Deffner propietarul turnului cu o valoare de peste 100 de milioane de euro.

Cum se vede capitala de pe Sky Tower

CLICK PE IMAGINE pentru dimensiune mare

Acesta a ţinut să precizeze că "Sky Tower a fost gândit ca un punct de referinţă pentru Bucureşti. În ciuda faptului că piaţa imobiliară din Capitală trece printr-o perioadă dificilă, suntem încrezători în calitatea produsului nostru. Pentru moment, această clădire este cea mai mare investiţie din portofoliul grupului austriac", a declarat acesta.

Cea mai înaltă clădire din Bucureşti şi din România a fost construită într-un ritm alert, fiind nevoie de circa cinci zile pentru ca fiecare etaj să fie gata. În prezent, viitorul turn de birouri a atins înălţimea de 137 de metri, cam cât patru blocuri de câte zece etaje. Compania căruia îi aparţine îndrăzneţul proiect este Raiffeisen Property International.  Impresionantul turn are 37 de etaje, fiind de două ori mai înalt decât Hotelul Intercontinental.

Cum se vede Capitala de pe Sky Tower

Clădirea de pe Bulevardul Văcărescu face parte dintr-un complex alături de care se vor construi şi clădirea de birouri Floreasca Office, care va avea şase etaje, şi Promenda Shopping Center, un centru comercial şi de divertisment cu patru etaje şi cu o suprafaţă de 55.000 de metri pătraţi care are ca termen de finalizare anul 2013.

image

CLICK pe imagini pentru a vedea cum arată Bucureştiul privit din SkyTower!

Potrivit reprezentanţilor companiei, un etaj s-a realizeat în numai cinci zile. Lucrările au început în mai 2011, iar la ridicarea clădirii şi finisiarea au lucrat 300 de muncitori. Etajul 37, ultimul etaj al clădirii, este unul tehnic, iar la nivelele 35 şi 36 vor fi un centru de conferinţe şi un SkyBar. Imobilul este prevăzut cu zece lifturi de persoane de mare viteză şi cu două lifturi utilitare.

Cea mai înaltă clădire din România este finalizată. Cum vor arăta mega-construcţiile anului 2020 FOTOGRAFII

Aproape jumătate din clădire, sub pământ

Imobilul are și cinci nivele subterane. Astfel, cu tot cu stâlpii fundaţiei, clădirea ajunge în subteran până la o adâncime de 60 de metri, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din înalţimea existentă la suprafaţă. La nivelele subterane sunt disponibile 518 locuri de parcare. Turnul are o suprafaţă construită supraterană de 50.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită pe fiecare etaj de 1.150 de metri pătraţi.

EXCLUSIV: IMAGINI SPECTACULOASE din interiorul celei mai înalte clădiri din România. Vezi aici cum arată Bucureştiul din SkyTower!

image

CLICK AICI sau pe poze pentru a accesa fotogaleria

La etajele doi-şapte se va muta Raiffeisen Bank. Conform reprezentanţilor Raiffeisen Property International, pentru ceilalţi 35.000 de metri pătraţi care vor fi disponibili pentru închirere se poartă discuţii cu companii mari din domenii precum IT, farmaceutic, consultanţă şi marketing.

FOTOGALERIE SkyTower în cifre. Află aici câte materiale au intrat în cea mai înaltă clădire din România

Floreasca Office va avea şase etaje, iar aceste spaţii de birouri vor fi ocupate, de asemenea, de către Raiffeisen Bank. Cele trei construcţii reprezintă un proiect de anvergură dezvoltat de Raiffeisen Evolution. Astfel, în noiembrie 2011, Raiffeisen Evolution a finalizat vânzarea SkyTower către Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membră a concernului Raiffeisen Bank International AG (RBI).

Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, ar putea fi devansată de un nou proiect imobiliar. Cine este dezvoltatorul

Investiţia în acest mega proiect depăşeşte un sfert de miliard de euro. Ridicarea celor trei construcţii a presupus o investiţie de peste 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro sunt pentru Promenada Mall.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite