Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Generaţia Facebook „atacă“ din nou: „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!“

4
31 Oct 2015 16:09:28
Autor: Florina Pop
Echipaje de prim ajutor au dus victimele în viaţă la spital  FOTO: Mihai Caliu, Click
Echipaje de prim ajutor au dus victimele în viaţă la spital  FOTO: Mihai Caliu, Click

Pe Facebook a fost iniţiată o acţiune numită "Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!" prin care utilizatorii acestei reţele de socializare sunt invitaţi să nu meargă în cluburi în această seară, 31 octombrie, din respect pentru cei care au murit în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, dar şi în semne de protest faţă de modul în care funcţionează unele cluburi.

 "Unii au prieteni, alţii, rude sau simple cunoştinţe care au murit, au fost rănite sau au scăpat din infernul din clubul Colectiv. Oricum ar fi, nu poţi rămâne indiferent la o asemenea tragedie! Cu toţii suntem revoltaţi, îngroziţi, şocaţi, ne întrebăm 'cum este posibil'... Cum este posibil să funcţioneze un asemenea ”club”? O bodegă? Pentru că lumea merge acolo! Dacă lumea nu le-ar frecventa, s-ar închide!

Haideţi ca astăzi să facem altceva decât să ieşim în club, să realizăm că putea fi orice alt club şi oricare dintre noi, doamne fereşte! Din respect pentru cei care au murit şi pentru a lua atitudine să nu se mai întâmple aşa ceva!”, aşa începe îndemnul evenimentului creat pe Facebook de Andrei Bobeică.

Circa 13.000 văzuseră mesajul până la ora 16.00 şi au anunţat că nu vor ieşi sâmbătă noaptea în cluburi.

Pe lângă rugămintea adresată utilizatorilor Facebook de a nu ieşi în seara aceasta, între 22.00 şi 6.00 în cluburi, mesajul de pe reţeaua de socializare atrage atenţia asupra unei situaţii generale a localurilor din ţară - ”să înţeleagă toţi că nu mai putem merge pe principiul Lasă că merge şi aşa!” şi ”să se facă controale amănunţite, să fie publicate cluburile care nu au avize de funcţionare şi care reprezintă un pericol pentru clienţi”.

”Haideţi ca ASTĂZI să nu ieşim în cluburi, baruri sau alte bodegi! Să ne anulăm ieşirile în cluburi, să ne petrecem seara în alt fel decât să ieşim în club! Să 'protestăm' în felul acesta pentru ca patronii să înţeleagă că nu pot face bani oricum şi cu orice preţ, autorităţile să înţeleagă că nu pot da oricum aprobări, să înţeleagă toţi că nu mai putem merge pe principiul 'Lasă că merge şi aşa!' Să nu se mai joace cu vieţile oamenilor!

Să se facă controale amănunţite, să fie publicate cluburile care nu au avize de funcţionare şi care reprezintă un pericol pentru clienţi! Altfel, peste o lună, două, trei se uită... trebuie să luăm atitudine! 

Ieşim, bem, ne distrăm, dar nu ştim la ce riscuri ne expunem!

Conştientizăm doar când se întâmplă o astfel de tragedie! Aflăm apoi de la tv că locurile astea de fapt nu au autorizaţie de la pompieri sau că personalul care activează înăuntru este necalificat... acum ne întrebăm 'oare câte cluburi chiar au toate autorizaţiile?'.

Haideţi să nu rămânem indiferenţi! 90% din tineri cred că măcar o dată au ieşit într-un club! Puteau fi alţii aseară acolo. E vorba de siguranţa noastră, de viaţa noastră!". În seara asta postam poze cu ce facem si hastagul #nimeniincluburi

Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută trebuie să mobilizeze oamenii în adevăratul sens al cuvântului. Degeaba condamnăm faptul că majoritatea cluburilor au doar o singură ieşire şi nu au sisteme de aerisire dacă continuăm să le frecventăm. 

Hai să facem un "efort" şi să lăsăm cluburile goale într-un week-end, două, trei .. poate le dăm ceva de gândit patronilor care "nu au vreo vină" dar fac averi ... şi nu numai lor. Nu schimbăm nimic distribuind poze pe facebook. 
Condoleanţe.

PS: Vă rog, cei care puteţi, mergeţi şi donaţi sânge la spitale! Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au murit şi să le dea multă sănătate celor aflaţi în spitale!”, se mai arată pe Facebook.

Incendiu în Club Colectiv Bucureşti: 27 morţi şi 146 de persoane internate în spital 

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la clubul Colectiv din zona Piaţa Unirii din Capitală. Potrivit primelor informaţii, este vorba de cel puţin 27 morţi şi de alte 146 de persoane care au suferit arsuri grave. Secretarul de stat Raed Arafat se aşteaptă ca numărul victimelor să crească. A fost activat Codul Roşu de Urgenţă. La numărul de telefon 021. 2069291 se pot afla informaţii despre victime.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

Incendiu în Clubul Colectiv. Revolta unui tânăr pe care l-a ocolit moartea: Cei care mergeau în Colectiv nu sunt boschetari care trăiau de pe o zi pe alta
 
 
Incendiu în Club Colectiv. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii Goodbye to Gravity, au murit
 
Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare: „Mă căţăram pe cadavre şi încercam să ies“. Asistentă de la Salvare: „Săreau arşi pe mine, urlau“
 
Mărturiile părinţilor victimelor de la incendiul din club Colectiv: „A deschis ochii şi mi-a spus: «am văzut iadul, mam㻓
 
Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Klaus Iohannis: „Nu mai putem continua pe principiul «lasă că merge şi aşa»“
 
Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Generaţia Facebook „atacă“ din nou: „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!“
 
    
 
 
 
Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti
 
Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii
 
Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cornel Cazacu
31.10.2015, 17:44:22

Nu se mai ține Haloinul ?

0 (2 voturi)
gica
31.10.2015, 18:35:40

Asa si? :)) Pe cine intereseaza ca niste pierde vara nu mai ies o zi in club?

-2 (2 voturi)
ro-lari
31.10.2015, 21:14:34

gica pierde vieti !

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
2.11.2015, 19:21:43

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările