Probleme la metrou, la Piaţa Romană. ISU vorbeşte despre un incendiu, Metrorex doar de degajare de fum. Circulaţie îngreunată pe Pipera-Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Circulaţia trenurilor de metrou este îngreunată la această oră pe magistrala Pipera - Berceni, după ce o garnitură s-a defectat între staţiile Piaţa Romană şi Universitate. Din cauza frânării puternice, s-a degajat mult fum în tunel, anunţă Metrorex, care precizează ca circulaţia va fi reluată după retragerea trenului defect. Incidentul s-a produs la ora 8.42.

GALERIE FOTO


UPDATE 11.17 Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat, marţi, degajarea de fum la un tren care a plecat din Piaţa Romană spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română.

"Metrorex informează că la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil", a transmis Metrorex.

Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ISU. ISU a luat decizia de activare a planului roşu.

"Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. Circulaţia trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere. Defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)", a transmis sursa citată.

UPDATE 10.45 Medicul Bogdan Opriţă a declarat, marţi, după incendiul de la metrou, că la locul intervenţiei au fost dislocate 31 de echipaje de ajutor, practic toate echipajele disponibile la acel moment în Bucureşti, precum şi 5 unităţi de terapie intensivă mobilă. El a precizat că, din cele 25 de persoane asistate medical, două au necesitat transport la spital, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca”

”La locul intervenţiei au fost dislocate 31 de echipaje de ajutor, practic toate echipajele disponibile la acel moment în Bucureşti, precum şi 5 unităţi de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de transport victime multiple”, a afirmat Bogdan Opriţă. 

Medicul a precizat că a fost mobilizat şi spitalul mobil.

”Au fost asistate un număr de 25 de persoane, dintre care două au necesitat transport la spital, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a mai spus Opriţa. El a arătat că, pe fondul unei patologii preexistente, expunerea la fum şi emoţia le-a decompensat această patologie. Restul, au fost persoane expuse la fum.

Opriţa a mai afirmat că s-a constituit dispozitivul de intervenţie medical şi au fost şi echipaje care au coborât pe peron, pentru a putea fi asistaţi cei care aveau nevoie de ajutor.

UPDATE 10.23 Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou, din această dimineaţă, a declarat că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei.

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei, a afirmat că la 8.43 au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu la o garnitură de metrou şi au trimis spre locul evenimentului, suplimentar, încă 20 de autospeciale de pompieri, care au fost amplasate la cele trei staţii de metrou, Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

Comandantul a precizat că pompierii au pătruns în tunel şi au evacuat 172 de persoane, 25 dintre ele fiind duse la echipajele de prim ajutor, pentru a fi evaluate din punct de vedere medical.

Şchiopul a precizat că nu sunt victime şi că incendiul a fost lichidat.

Întrebat de la ce a izbucnit incendiul, el a precizat că se va analiza care a fost cauza.

„Se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei”, a mai spus el.

UPDATE 10.19 Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că STB a înfiinţat o linie navetă, între Piaţa Unirii şi Piaţa Charles de Gaulle pentru preluarea călătorilor care nu pot folosi metroul din cauza incidentului de la Piaţa Romană.

 

UPDATE 10.05 „Ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menţionăm că, pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create, aceştia vor fi debarcaţi prin tunel. Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă", precizează Metrorex, fără a face referire la producerea unui incendiu.

UPDATE 10.02 Autorităţile anunţă că 172 de persoane au fost evacuate, 25 de persoane au fost asistate medical, iar două persoane transportate la spitalul Floreasca.

UPDATE 09.56 ISUBIF a anunţat că au fost angrenate, în intervenţie, 20 de autospeciale de stingere, 39 de echipaje SMUR şi Detaşamentul Special de Salvatori de la metrou.

Cum toate echipajele SMURD din Bucureşti au fost trimise la această intervenţie, restul apelurilor de urgenţă au fost preluate de echipajele de la Ambulanţă.

UPDATE 09.53 Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat că, în acest moment, incidentul care putea să fie deosebit de grav, de la metru, s-a încheiat şi au fost evacuate toate persoanele. El a anunţat că va fi declanşată o anchetă.

”Incidentul care putea să fie deosebit de grav, de la metru, s-a încheiat şi au fost evacuate din tunel toate persoanele care erau în cele două garnituri de metrou”, a spus Toni Greblă, aflat la faţa locului. 

El a precizat că cele două garnituri sunt trase în staţie şi se evaluează situaţia, pentru a vedea câte persoane au fost evacuate, de ordinul zecilor. ”Nicio persoană nu are nevoie de spitalizare sau să fie dusă la spital”, a menţionat el. 

Prefectul a anunţat o anchetă pentru a se vedea de ce s-a produs incicdentul de la metrou şi a arătat că pompierii au intervenit imediat. 

UPDATE 09.46 Având în vedere intervenţia pompierilor la staţia de metrou Piaţa Romană,  Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic:

-să evite zona;

-să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri;

-să circule cu prudenţă.

La acest moment traficul rutier este restricţionat pe  segmentul de drum  cuprins între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană.

De asemenea, au fost aplicate restricţii de trafic şi din intersecţiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru.

UPDATE 9.40 ISU anunţă că incendiul a fost stins.

UPDATE 9.38 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că a fost identificată sursa incendiului şi se intervine pentru stingerea acestuia.

Operaţiunea de evacuare a călătorilor a fost încheiată.

***

Metrorex precizează că nu este vorba de un incendiu, dar ISU a anunţat declanşarea planului roşu de intervenţie, din cauza degajărilor de fum.

Sute de oameni au fost evacuaţi. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la metrou.

 ISU a anunţat că nu există victime.

La faţa locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori de la metrou.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona staţiilor de metrou Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

Au fost evacuaţi călătorii şi de la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate.

Potrivit informaţiilor furnizate de Metrorex, trenul defect se află în tunel la circa 30 de metri distanţă de staţia Piaţa Romană, pe sensul spre Universitate.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite