Instanţele interzic construirea de blocuri în parcurile Sectorului 3. PUZ-ul a fost anulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocuri în Sectorul 3 foto: FB/Robert Negoiţă
Blocuri în Sectorul 3 foto: FB/Robert Negoiţă

Procesul pentru anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 3 a fost iniţiat de mai mulţi cetăţeni care au dorit stoparea construirii unor blocuri de 10 etaje în parcuri.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv anularea Planului Urbanistic Zonal al Primăriei Sectorului 3. Planul era aprobat de Consiliul General al Primăriei Bucureşti în ianuarie 2019. Acesta ar fi permis construirea unor blocuri de 10 etaje în parcul Constantin Brâncuşi şi a altora, cu înălţime de până la 45 de metri înălţime, pe suprafaţa care a fost retrocedată din Parcul IOR, anunţă Digi24.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile au prevalat interesul privat şi diferite reţele de interese în faţa interesului public. Am spus şi o repet: urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, care aveau acest statut de spaţiu verde în Planul Urbanistic General”, declara în februarie 2021 Nicuşor Dan, primarul Capitalei. 

La acea dată, majoritatea PNL-USR din Consiliul General, la propunerea lui Nicuşor Dan, a aprobat suspendarea cu un an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

„Este un semnal pentru toţi investitorii de bună credinţă, pentru arhitecţi, pentru constructori că oraşul acesta are nevoie de dezvoltare, iar această dezvoltare trebuie să fie sustenabilă şi mai ales trebuie să fie făcută pentru cetăţean şi nu pentru nişte interese speculative. Este, deci, o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice împotriva unor reţele de interese", a declarat Nicuşor Dan după suspendarea PUZ-urilor.

Citeşte şi: 

Politistă locală, răpusă de coronavirus. Colegii: „Continuăm să plătim tribut pandemiei”

Orele de educaţie fizică, în interior, se vor ţine fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, în Bucureşti DOCUMENT

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite