Investiţii de un miliard de euro, în sectorul 5. O firmă chineză va construi 25.000 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie susţine că se află în negocieri cu investitorul chinez de mai multă timp FOTO Adevărul
Marian Vanghelie susţine că se află în negocieri cu investitorul chinez de mai multă timp FOTO Adevărul

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat marţi că a semnat un protocol cu un investitor chinez, pentru un parteneriat public-privat prin care să fie construite, pe 187 de hectare, circa 25.000 de apartamente sociale şi rezidenţiale, investiţia fiind estimată la peste un miliard de euro.

Ansamblul de locuinţe ar urma să fie construit în zona Ghencea Alexandriei, pe un teren din care Primăria Sectorului 5 deţine 110 hectare. Restul terenului este proprietatea MApN, primăria începând deja demersuri pentru a le obţine.

Pe acelaşi teren vor fi construite, potrivit lui Vanghelie, spitale, şcoli, grădiniţe, spaţii de recreere, comerţ şi alte funcţiuni, împreună cu Shandong Ningjian Construction Group din China, investitor care dezvoltă în Craiova un proiect similar.

Întrebat despre valoarea investiţiei, edilul sectorului 5 a precizat că, la momentul semnării protocolului, fiind vorba despre studii de fezabilitate, nu există o cifră reală, însă, cel mai probabil, aceasta va fi de peste un miliard de euro.

Totodată, Marian Vanghelie a precizat că locuinţele nu vor fi exclusiv sociale sau exclusiv rezidenţiale, urmând să fie destinate atât pentru cei cu nevoi sociale, cât şi pentru persoanele care doresc locuinţe rezidenţiale.

Apartamente cu 400 de euro metrul pătrat

Întrebat despre preţul unui apartament, Vanghelie a spus că, deşi proiectul este în faza de început, metrul pătrat la vânzare va fi de aproximativ 400 de euro.

Pe de altă parte, întrebat dacă delegaţia chineză are legătură cu delegaţia chineză prezentă recent la Bucureşti, Vanghelie a spus că nu şi a precizat că se află în discuţii de mai mult timp cu investitorii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite