Iulia Ionescu, tânăra care a fost dispărută, nu a ajuns astăzi la şcoală. Vecinii: „Era o fată izolată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia Ionescu pare să fi dispărut din nou. De data aceasta, pare să se fi ascuns de ochii opiniei publice şi asta pentru că adolescenta de 15 ani nu a mai venit la şcoală. Directoul Colegiului Naţional „Sfântul Sava“ din Capitală, George Cazacu, este convins că această experienţă nu va afecta performanţele şcolare ale fetei.

Fuga Iuliei Ionescu la mânăstirea Sihăstria Rarăului pare să fi dat peste cap şi viaţa liceenilor de la Colegiul Sfântul Sava din Capitală, care spun despre tânăra de 15 ani că este un elev silitor, dar destul de introvertit.

„Am să mă călugăresc şi eu până la urmă“, râdea una dintre elevele de la liceu. Alţii erau mai deranjaţi de toată atenţia adusă asupra liceului în urma întregului scandal: „să vezi ce-i fac dacă o prind pe aici. Foarte bine că n-a venit la şcoală“, a spus o altă colegă.

Directorul instituţiei, George Cazacu, a declarat, pentru Adevărul, că nu crede că ultimele zile prin care a trecut tânăra îi vor afecta performanţele şcolare. 

„Nu avem niciun fel de informaţie legată de când va veni Iulia la şcoală şi chiar dacă am avea suntem obligaţi să protejăm viaţa acestui copil, nu uitaţi că el este minor. Prin urmare, tot ce se va face de comun acord cu familia. Sunt extrem de convins că nu va fi nicio problemă ca acest copil să se integreze în continuare şi că niciunul dintre colegi nu se va purta într-un mod deosebit cu ea, ci, din contră, va fi şi mai mult ajutată. Ştiu foarte bine ce calitate umană au copiii din clasa ei şi, de fapt, din tot liceul“, a declarat Cazacu.

Vecinii Iuliei: „Era o fată izolată“

Jurnaliştii „Adevărul“ au căutat-o şi la apartamentul din sectorul 6, acolo unde locuieşte cu mama ei, dar şi la apartamentul bunicilor, însă nimeni nu părea să fie acasă.

Vecinii de bloc ai Iuliei Ionescu, fata dispărută, spun că de sâmbătă, atunci când a fost găsită, tânără nu a ajuns la apartamentul din sectorul 6, acolo unde locuieşte alături de mama ei. De asemenea, cei care o cunosc povestesc că au fost şocaţi când au aflat că fata a plecat de acasă.

„Sunt nişte oameni foarte cumsecade, dar fata era cam izolată. N-avea contact cu vecinii, n-avea contact cu copiii“, spune o vecină de bloc. O altă vecină a familiei povesteşte că şi Daniela, mama Iuliei, era în copilărie la fel de introvertită ca fiica sa. „Copiii ieşeau pe la bloc, se jucau, ea nu se amesteca, stătea cu sora ei“, precizează femeia.

La câţiva paşi de blocul în care locuieşte Iulia Ionescu se află mai multe magazine, iar una dintre vănzătoare spune că o ştie pe adolescentă. „Trecea mereu cu mama ei pe aici, râdeau, o ducea la şcoală. Un copil cuminte, poate prea cuminte“, spune femeia.

Pentru că, ieri, nu a fost de găsit nici la liceul în care învaţă, nici la apartamentul în care locuieşte cu mama sa, vecinii de bloc ai fetei spun că, cel mai probabil, Iulia este la mătuşa sa, una dintre surorile mamei sale. „Aşa zic unii vecini, că ar fi acolo, nu la tatăl ei“.

Pe aceeaşi temă:

Tatăl Iuliei, fata dispărută săptămâna trecută, rupe tăcerea: „Iulia este la fel de deşteaptă, frumoasă şi mai ales sănătoasă“

Duhovnicul elevei care ar fi fugit la mânăstire: „Spovedania Iuliei avea loc cu mami şi bunica la doi metri în spatele ei“

Iulia Ionescu le-a spus călugărilor de la Sihăstria Rarăului că nişte profesoare de la liceu testează pe copii tehnici de reiki şi radiestezie. Fata nu a venit la şcoală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite