I'Velo deschide sezonul de pedalat în Capitală: sute de biciclete aşteaptă să fie închiriate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bicicletele galbene revin în parcurile din Capitală, sâmbătă, dar şi în principalele oraşe ale ţării odată cu deschiderea sezonului I'Velo 2014. În Capitală vor fi trei centre de unde bucureştenii pot închiria biciclete: Arcul de Triumf, Parcul Herăstrău şi Parcul Tineretului.

Deschiderea sezonului I’Velo 2014 a avut loc astăzi la ora 10.00 şi este o iniţiativă a Raiffeisen Bank şi Green Revolution. 

„Noile biciclete I’Velo sunt foarte confortabile şi uşor de folosit şi pot fi folosite de toate categoriile de utilizatori, inclusiv de către copii, pentru deplasarea zilnica spre şi de la serviciu, dar şi ca modalitate distractivă de a face mişcare“, a declarat Razvan Nastase, managerul proiectului I’Velo, potrivit site-ului Green Revolution.

Capitala are trei centre

În Bucureşti vor fi trei centre de închiere: Parcul Herăstrău – Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre Gheorghe Şincai. În jur de 400 de biciclete vor fi puse la dispoziţia bucureştenilor dornici de mişcare în aer liber. Centrele vor fi deschise în fiecare zi, iar în timpul săptămânii vor avea porţile deschise în intervalul orar 11.00 - 19.00, în timp ce în weekend programul va începe la ora 10.00 şi se va încheia la ora 19.00, ultima bicicletă putând să fie închiriată la ora 18.00.

Bicicletele vor putea fi închiriate gratuit de elevii cu vârsta sub 16 ani (dacă prezintă carnetul de note), dar şi de pensionari dacă vin cu talonul de pensie. Pentru iubitorii de mişcare care nu fac parte din cele două categorii, reprezentanţii I'Velo spun că tarifele de închiriere sunt de patru lei pentru o oră de mers cu bicicleta şi 15 lei pentru 24 de ore. De asemenea, cei care doresc să îşi rezerve o bicicletă pot accesa site-ul www.ivelo.ro. Anul acesta, I'Velo va fi prezent şi în Timişoara, Braşov, Constanţa, Sibiu şi Alba Iulia.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului. În cei patru ani de funcţionare, 800.000 de oameni au pedalat pe bicicletele galbene, programul I’Velo contribuind la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă cu circa 1.200 de tone.

Pe aceeaşi temă:

„Semibicicleta”, o trotinetă cu pedale

Povestea programatorului IT care face Drumul Mătăsii pe bicicletă: 15.000 de kilometri, nouă luni şi 4.500 de euro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite