Jezebel – Izabela Barbu a lăsat banca pentru muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 40 de ani a renunţat la la postul de director de bancă şi s-a apucat de cântat prin localurile din Bucureşti. În urmă cu un an, Jezebel s-a apucat şi de teatru.

Succesul a luat-o pe nepregătite şi Izabela nu crede nici acum pe deplin în el. Deşi a urmat opt clase la şcoala de muzică secţia pian, a păstrat cumva în dosarele „amintiri din copilărie” zilele în care familia asculta la pick-up tangourile lui Carlos Gardel si a optat pentru un viitor mai „sigur”.

De la Maria Tănase la Edith Piaf
A studiat deci management financiar bancar şi a avansat în carieră. Dar destinul a avut alte planuri pentru ea. O ieşire de seară cu prietenii şi o dedicaţie ad-hoc – „Ionel, Ionelule”, versiunea in franceză -  i-au adus nu numai aplauze din partea tuturor celor din restaurant, ci şi o ofertă de colaborare.

Timp de trei ani a cântat chansonette în cadrul unor evenimente private. Prietenul ei, Dan a fost cel care a insistat să renunţe la cariera bancară şi să-şi urmeze vocaţia.

Şi, încet-încet, rezultatele au început sa apară: invitaţia din emisiunea “Happy Hour” i-a adus Izabelei ceva mai mulţi admiratori şi, încurajată de aprecieri, a decis să înfiinţeze o trupă.

Alături de un percuţionist cubanez (Gilberto) si de câţiva talentaţi instrumentişti autohtoni, cântă sub un nume care devine din ce în ce mai cunoscut: Jezebel. Alături de trupa sa are acum concerte săptămânale în centrul vechi, în “La Historia” şi, mai recent, la Palatul Ghika.

La sugestia lui Gyuri Pascu, care a încurajat-o să purceadă pe calea muzicii, Jezebel  a conceput special programul “De la Maria Tănase la Edith Piaf –prin micul Paris”, proiect lansat la Gyuri’s pub.

Colegă cu mari actori
Din primăvara anului trecut, Izabela joacă şi cântă şi în “Mincinosul”, de Carlo Goldoni. Un prieten a recomandat-o regizorului Toma Enache, aflat în căutarea unei voci pentru două piese din spectacol. Aşa a ajuns Bela, cum o alintă prietenii, să fie Cleonice alături de Claudiu Bleonţ, Sebastian Papaiani, Valentin şi Bogdan Uritescu şi Liliana Pană.

Viitorul? Sună cu adevărat bine pentru Jezebel.

Anul acesta şi-a propus să lanseze un CD cu muzică românească din perioada interbelică şi melodii celebre ale Mariei Tănase şi speră să se concretizeze ofertele de colaborare din partea unor compozitori. În paralel cu proiectele muzicale şi cele legate de teatru, va continua cursurile de canto, în vederea admiterii la Conservator. Asa că n-ar fi exclus ca, în curând, s-o vedem şi pe scena Operei – aşa cum îşi doreşte.

PROFIL

Născută. 7 ianuarie 1968, Tulcea
Studii: Facultatea de Management Financiar Bancar – IBR.
Familie: îşi imparte viaţa de patru ani cu “îngerul ei păzitor”, Dan, alături de care îşi doreşte să îmbătrânescă.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI


Ce stiluri de muzică abordezi?
Îmi place să cânt melodii aparţinând unor genuri diferite. Interpretez cu aceeaşi plăcere muzică românească din perioada interbelică, melodii ale Mariei Tănase, chansonette, ritmuri spaniole şi sudamericane, fadouri, jazz,  muzică clasică.
 
Cum te simţi pe scenă?
Este o senzaţie extraordinară, iubire în formă pură. Sunt fericită că pot să transmit emoţii, că reuşesc să ating sufletele oamenilor – de la care primesc, cu recunoştinţă, energie si apreciere.

Ce-i place
„Îmi place să dansez şi îmi place foarte mult să călătoresc. Visez să scotocesc prin toate ungherele lumii. Mi-ar plăcea şi să pot reda strălucirea, parfumul de odinioară superbelor case de patrimoniu, lăsate la voia întâmplării sau a unor nefericite aşa-zise renovări“, spune tulceanca.

Ce nu-i place
„Detest răutatea, ipocrizia, agresivitatea si grosolănia simţite din ce în ce mai mult în aceste vremuri“, susţine femeia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite