Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Joc online inspirat din cultura şi patrimoniul Capitalei

1
25 Oct 2021 12:10:37
Autor: Lorena Mihăilă

Asociaţia Da'DeCe şi Muzeul Municipiului Bucureşti au lansat un joc online gratuit, conceput în special pentru copiii de peste 8 ani, care se inspiră din istoria şi patrimoniul Capitalei.

Jocul „Timpureşti. Călător prin Bucureşti” poate fi găsit la https://timpuresti.asociatiadadece.ro/ şi poate fi jucat pe orice suport digital: telefon, tableta, computer.

Acesta are o interfaţă grafică bazată pe ilustraţii inpsirate de documente şi imagini din arhivă şi este o călătorie în timp, prin 4 epoci istorice. Jucătorii se pot întâlni cu personaje, pot afla detalii despre locuri importante din Bucureşti, dar pot exista şi răsturnări de situaţie, transmite Asociaţia Da'DeCe.

Prin elemente artistice şi digitale, jocul îşi propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria oraşului, precum obiecte din colecţiile Muzeului Municipiului Bucureşti, clădiri aflate în centrul oraşului, nume de străzi sau de personalităţi, legende urbane, se mai arată în comunicat. 

Jocul poate fi accesat de publicul larg, folosit în contexte educative (şcoală, ateliere, etc.) sau de petrecerea timpului liber, dar poate fi şi un reper care să-i inspire pe copii sau alte echipe să creeze jocuri similare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Diana Owens
25.10.2021, 17:19:32

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

Modifică Setările