Joc online inspirat din cultura şi patrimoniul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timpureşti. Călător prin Bucureşti

Asociaţia Da'DeCe şi Muzeul Municipiului Bucureşti au lansat un joc online gratuit, conceput în special pentru copiii de peste 8 ani, care se inspiră din istoria şi patrimoniul Capitalei.

Jocul „Timpureşti. Călător prin Bucureşti” poate fi găsit la https://timpuresti.asociatiadadece.ro/ şi poate fi jucat pe orice suport digital: telefon, tableta, computer.

Acesta are o interfaţă grafică bazată pe ilustraţii inpsirate de documente şi imagini din arhivă şi este o călătorie în timp, prin 4 epoci istorice. Jucătorii se pot întâlni cu personaje, pot afla detalii despre locuri importante din Bucureşti, dar pot exista şi răsturnări de situaţie, transmite Asociaţia Da'DeCe.

Prin elemente artistice şi digitale, jocul îşi propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria oraşului, precum obiecte din colecţiile Muzeului Municipiului Bucureşti, clădiri aflate în centrul oraşului, nume de străzi sau de personalităţi, legende urbane, se mai arată în comunicat. 

Jocul poate fi accesat de publicul larg, folosit în contexte educative (şcoală, ateliere, etc.) sau de petrecerea timpului liber, dar poate fi şi un reper care să-i inspire pe copii sau alte echipe să creeze jocuri similare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite