Jumătate din lotul de poliţişti corupţi şi proxeneţi de la Secţia 1 şi 3 va fi eliberat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalui Bucureşti au decis eliberarea sub control judiciar a 16 dintre cei 30 de poliţişti trimişi în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, complicitatea la prostituţie, lipsire de libertate şi tortură.

Magistraţii au admis cererile de eliberare provizorie sub control judiciar, formulate de inculpaţii Dan Adrian, Dănăuţă Nicolae, Dobre Florentin-Alexandru, Dumitru Florin-Sorin, Dumitru Răzvan-Nicuşor, Grigore Cornel, Ilie Marian, Ivasciuc George, Năstase Dănuţ-Cătălin, Pomagă Petre, Popină Laurenţiu-Nicolae, Răduţ Ionel, Talianu Petre, Tonca Stelian-Daniel, Ungureanu Dan şi Tătaru Sorin-Mihai .

Lotul de poliţiştii şpăgari cu apucături de mafioţi au fost trimişi în judecată pentru 26 de infracţiuni de luare de mită şi alte infracţiuni de complicitate la prostituţie.

Modul de operare al agenţilor de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 era următorul:

Agentii de politie se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu (în tură) pe linie de ordine publică, de regulă în echipaje de doi sau trei, si aveau ca atribuţii depistarea, constatarea şi sancţionarea unor fapte interzise de lege (contravenţii şi infracţiuni). Foloseau autospeciale din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi purtau uniforma instituţiei.

Erau selectate în trafic anumite autoturisme - din categoria superioară sau de lux (BMW, Mercedes, Porche, Nissan etc.) -, astfel: fie le surprindeau direct în timp ce încalcă o normă legală; fie le verificau prin mijloacele din dotare şi dacă se constatau anumite deficienţe – de ex. ITP expirată – le urmareau şi le opreau, apoi îl verificau şi pe conducătorul auto; fie, sub diferite pretexte/motive, opreau direct astfel de autoturisme şi verificau atât autoturismele cât şi conducătorii auto.

În urma verificărilor, erau stabilite normele încălcate şi sancţiunea care în mod normal ar trebui aplicată pentru respectiva faptă (contravenţie sau infracţiune). Se aduceau la cunoştinţa conducătorului auto aceste aspecte (de regulă, unul dintre membrii echipajului discuta direct cu şoferul vizat, ceilalţi intervenind în discuţie în sprijinul său).

 Imediat, se pretindeau de la şoferul vizat bani sau alte foloase materiale pentru a nu fi constatata fapta comisă, pentru a nu fi aplicata sancţiunea legală sau pentru a nu fi facute alte demersuri legale.

Decizie nu este definitivă iar procurorii pot face recurs.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite