Legendele înfricoşătoare ale Capitalei. Cum au ajuns bucureştenii să vorbească despre meniuri făcute din carne de om

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul a fost şi va rămâne un izvor necesat de legende şi mistere apărute în jurul unor construcţii emblematice ale oraşului de altădată. „Adevărul“ vă prezintă cele mai infiorătoare legende care au circulat de-a lungul vremii prin Capitală.

Una dintre cele mai cutremurătoare poveşti s-a scris în jurul restaurantului Budapesta din Bucureşti. Bucureştenii nu au uitat legenda „specialităţilor canibale” de la Budapesta, iar cei mai în vârstă îşi amintesc încă de legendele legate de acest restaurant. Concret, se spune că în meniul oferit de resaturant ar fi existat preparate realizate din carne de om.

Unul dintre barmanii care a lucrat la restaurantul Budapesta a povestit reporterilor „Adevărul de Seară” cum s-a născut acest mit urban.
„Prin ’85-’86 au venit mai multe echipaje de Miliţie şi Procuratură, au închis resturantul şi ne-au interogat vreme de două ore, timp în care nimeni nu a avut voie să părăsească localul. Exista o plângere că a murit cineva despre care doctorii au spus, după autopsie, că a consumat ficat de om la restaurantul nostru”, povestea Costică Ştirbu, cel care a lucrat aproape 30 de ani ca barman la Budapesta. Cu toate acestea, bărbatul spunea că nici nu poate să fie vorba de un sâmbure de adevăra în această legendă.

Sute de suflete, locate în Centrul Vechi

De-a lungul vremii au apărut o serie de poveşti despre fantomele care apar în casele abandonate sau rămase fără proprietari din Centrul Vechi al Capitalei. De departe cea mai cunoscută a apărut în jurul unei clădiri de pe strada Franceză nr. 13, aici unde a fost un orfelinat. Legenda scrisă în jurul lui spune că în acest imobil, aflat la numărul 13, au rămas blocate 203 spririte de copii, care se joacă în vechea clădire.

În orfelinatul de pe strada Franceză erau aduşi copiii străzii, chiar de către proprietar, pe nume Stavrache Hagi-Orman despre care nici până în prezent nu se ştie mare lucru. Acesta îi ţinea pe micuţi în condiţii greu de imaginat, fără apă şi fără mâncare.

Cei mai vechi locuitori din Centrul Vechi susţin că nu de puţine ori au auzit glasul copiilor care strigă „Apăăă, vrem apăăă!”, cu toate că cei mai mulţi petrecăreţi care frecventează zona refuză să creadă asemenea poveşti.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Cum se făcea comerţul în Bucureştiul de altădată: pantofi la mâna a doua, cârnaţi prăjiţi şi petrol lampant direct de la vânzătorii ambulanţi

Ceata lui Nălucă, haiducii care în 1829 l-au jefuit pe un mare boier bucureştean în prima zi din Anul Nou

Jocurile de noroc din Bucureştiul de altădată. Cum îşi pierdeau boierii agoniseala şi cum decurgeau războaiele de cărţi şi orgolii din Palatul Şuţu

Bucureştiul măsura 160 de metri pătraţi în secolul XIV. Cum au luat naştere primele aşezări din Capitală

Ciuma, cea mai teribilă boală din toate timpurile. Epidemia care a zugrăvit un tablou al durerii şi al morţii în Bucureşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite