Liceu privat într-o fostă ambasadă. Un imobil antebelic din centrul Capitalei va găzdui Școala Europeană București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Școala Europeană București își va desfășura activitatea în fostul sediu al Ambasadei Siriei, un imobil vechi, construită la 1910

Cererea școlilor particulare pentru spații de închiriat precum vile de lux sau imobile de epocă este în creștere, potrivit companiei imobiliare ESOP Consulting. “Închirierea de clădiri vechi, cu parfum de epocă de către unităţi private de învăţământ reprezintă o nişă într-o continuă dezvoltare. Numai în această lună am intermediat două tranzacţii de acest gen‟, a declarat Alexandru Petrescu, managerul agenției. 

Școala Europeană București (SEB), o unitate de învățământ privat, a închiriat o vila în zona Victoriei, care a servit, timp de peste 10 ani, ca sediu al Ambasadei Siriei la București. Clădirea, situată pe strada Lascăr Catargiu, a fost construită în 1910 şi a fost mult timp în patrimoniul RAPPS, fiind retrocedată foştilor proprietari abia anul trecut.

În total, vila are o suprafaţă închiriabilă de 728 mp, dispusă pe demisol, subsol, parter, etaj şi mansardă. Totodată, imobilul dispune de patru locuri de parcare şi de o curte de aproape 500 de metri pătrați. Imobilul are în total 18 camere, patru băi, două bucătării şi numeroase spaţii tehnice.

SEB a fost înființată în 2001și a ajuns la un număr de 270 de elevi înscriși în 20 de clase, din toate ciclurile de învăţământ: primar, gimnazial şi liceu. Vila închiriată va servi pentru extinderea activităţii școlii. Suma pentru care a fost închiriat imobilul este confidenţială.  

After-school de lux

De asemenea, o altă unitate de învățământ de lux a închiriat o vilă scumpă din zona Cotroceni. After-school-ul Injoy își va desfășura activitatea într-o clădire de pe strada Ion Manolescu.

În total, imobilul are o suprafaţă închiriabilă de 210 de metri pătrați, şapte camere, patru băi, o bucătărie şi spaţii tehnice, dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj şi mansardă. Injoy se va deschide în luna iunie şi va oferi servicii educaţionale before&after-school, o școală de vară, cât şi numeroase cursuri pentru cei mici. 

„Numai în ultimii doi ani am primit un număr dublu de cereri, venite  atât din partea unor instituţii de învăţământ privat care se înfiinţează, cât şi a altora care se extind”, a adăugat managerul companiei. ESOP este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 10 ani în piaţa birourilor. ESOP este lider pe segmentul închirierilor de birouri către companii medii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite