Linia ferată spre Otopeni se închide pentru reparaţii, la doar o lună de la inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tren aeroport otopeni Foto Asociaţia Metrou Uşor

Linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Otopeni se va închide pentru aproape trei săptămâni pentru lucrări de reparaţii, la numai o lună de la inaugurare.

Anunţul a fost făcut de compania privată Transferoviar Călători, care afirmă că trenurile companiei vor fi anulate în perioada 25 ianuarie 2021 – 13 februarie 2021.

„Având în vedere solicitările CFR Infrastructură pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere a liniei de cale ferată pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport H. Coandă, trenurile T.F.C. vor fi anulate în perioada 25.01.2021 – 13.02.2021”, arată compania, într-o postare pe Facebook.

Compania precizează că în data de 25 ianuarie vor circula doar trenurile 15021 pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport H. Coandă şi trenul 15020 pentru retur.

În data de 14 februarie 2021 nu vor circula trenurile 15021 pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport H. Coandă şi trenul 15020 pentru retur. 

Linia ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă a fost inaugurată în data de 13 decembrie 2020. 

Chiar din prima zi au existat probleme şi întârzieri. Trenul care urma să plece din Gara de Nord în data de 13 decembrie la ora 8:35 a avut o întârziere de 30 de minute, adică mai mult decât călătoria în sine până la Aeroportul Otopeni. Explicaţia dată de reprezentanţii CFR Călători ar fi o problemă de semnalizare la staţia Mogoşoaia.

Asociaţia Metrou Uşor consideră că „trenul de aeroport (Gara de Nord - Aeroportul Otopeni) este o idee bună, necesară, mult aşteptată, dar implementată prost”, din cauza multiplelor probleme. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite