Liviu Georgescu, profesorul cu cei mai mulţi elevi premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cadrul didactic, premiat la competiţia Gala Premiilor în Educaţie de anul trecut, Liviu a reuşit performanţa de a obţine cu elevii pe care i-a pregătit peste 350 de trofee la competiţiile naţionale şi internaţionale de chitară clasică.

Liviu Georgescu, şeful catedrei de corzi grave de la Liceul de Muzică „George Enescu“, este  ceea ce se cheamă un dascăl performant şi dedicat. Pasionat de muzică încă din copilărie, în studenţie Liviu a făcut parte din formaţia „Interludiu“, care în anii 70 se afla în top. „Era un grup vocal şi instrumental care se afla în topul publicaţiei Săptămânal, alături de formaţii ca Phoenix, Sfinx, Roşu şi Negru şi Sincron“, a spus profesorul.

În top alături de Phoenix
Dascălul a creat pentru elevii săi o şcoală de chitară şi concursuri la care să-şi demonstreze talentul cu care au fost înzestraţi şi pe care îl cultivă neîncetat. El a construit în paralal o şcoală cu deschidere către şcolile cu tradiţie la nivel mondial şi către renumiţii solişti ai chitarei clasice de peste hotare. A înfiinţat Festivalul Internaţional de Chitară Clasică Sinaia şi Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti “Eduard Pamfil”, dând astfel oportunitatea celor mai talentaţi tineri chitarişti să participe la evenimentele muzicale. Din 1995, este preşedintele Fundaţiei de Chitară Clasică sub egida căruia se organizează Festivalul Internaţional de Chitară Clasică.

Oferă burse celor mai buni elevi
Mulţi dintre elevii pe care i-a pregătit au ajuns să studieze la universităţi de prestigiu din Madrid, Malaga, Rotherdam, Barcelona, Dusseldorf, Montreal, Weimar. O parte i-au călcat pe urme, devenind profesori. Profesorul recunoscut ca cel mai mare în domeniul chitarei clasice a organizat festivaluri de muzică şi şi-a sprijint elevii să ajungă la studii în străinătate. De asemenea, Liviu oferă celor mai buni elevi pe care îi are în pregătire burse internaţionale, trimiţându-i cei mai buni e în schimburi interculturale, în Franţa, Italia, Serbia, Slovenia, Germania, Grecia şi Cehia.

Mediatizat în presa din străinătate
El este foarte mediatizat cu predilecţie în străinătate în publicaţii precum Classical Guitar-Londra, Guitar und Laute-Berliun, Tokio Guitar Magazine şi în prestigioasa lucrareHandbuch der Guitare und Laute ce aparţine muzicologului Konrad Ragossnig, şeful catedrei de chitară de la Universitatea din Viena. Anul trecut, profesorul a fost premiat de Fundaţia „Dinu Patriciu“ cu distincţia „Profesorul Anului“ pentru performanţele deosebite. Liviu Georgescu a fost invitat să facă parte din numeroase jurii internaţionale în Germania, Franţa, Italia, Grecia, Turcia, Serbia, Slovenia şi Cehia.

Profil
Data naşterii: 26.11.1953, Bucureşti
Studii: a absolvit Institutul Politehnic
-studii particulare cu profesori renumiţi din străinătate
Studii postuniversitare de Muzică
Familie: este căsătorit şi are un băiat de 24 de ani

Întrebări şi răspunsuri:
Ce alte pasiuni mai aveţi în afară de muzică?
Iubesc sportul. În adolescenţă, am fost campion pe sector la gimnastică. De asemenea, în liceu am fost şi campion naţional de scrimă la juniori.
În ce aţi investit cei 6.000 de euro cu care v-a premiat Fundaţia „Dinu Patriciu“?
În organizarea Festivalului Internaţional de la Sinaia din acest an.


Înscrie-te la Gala Premiilor în Educaţie!
Fundaţia „Dinu Patriciu“ recompensează oamenii, proiectele şi organizaţiile cu impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie au loc până la 27 septembrie.Pentru a intra în competiţie, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul www.premiileineducatie.ro, să completaţi online formularul de concurs şi să-l trimiteţi prin poştă la adresa Fundaţiei „Dinu Patriciu“: B-dul Mircea Eliade nr. 2, sector 1, Bucureşti România, cod poştal 012013. Sub mesajul „Când premiem educaţia, o facem mai puternică!“, fundaţia oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 27 octombrie, la Palatul Parlamentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite