Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar şi cei din Sectorul 6 reclamă că aerul este irespirabil

10
8 Apr 2020 08:00:24
Autor: News.ro
Poluare Bucuresti - Smog 2 martie 2020 Inquam Photos / Octav Ganea
Poluare Bucuresti - Smog 2 martie 2020 Inquam Photos / Octav Ganea

Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt şi în Sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, anunţă pe Facebook locuitorii din zonă.
 
De asemenea, pe site-ul Gărzii de Mediu, sunt zeci de reclamaţii referitoare la poluarea aerului, atât de la persoane din zona de nord a Capitalei şi din judeţul Ilfov, dar şi de la cei care locuiesc în sectorul 6, precum şi în sectorul 4.
 
”Buna dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poti respira deloc”, scrie un bărbat din zona Odăi.
 
”Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu nr 18 si in aceasta dimineata m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezand ca am o problema in apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul
 
”Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineaţa la orele 6-8 aerul este respirabil aici. Este un fum toxic (miros de ars deşeuri) care intra pana in case”,  ”Miroase puternic a fum in Baneasa Sisesti.Fumul este atât de puternic încât a intrat si in casa desi geamurile sunt închise.Faceti ceva!”, ”Va informez cu privire la un miros foarte puternic de plastic ars pe care l-am sesizat incepand cu ora 7am in aceasta dimineata – zona Regie sector 6”, ”Buna dimineata, in dimineata zilei de 08.04.2020 aerul este irespirabil in zona bulevardului Al. Obregia din cartierul Berceni din sectorul 4, Bucuresti. Mirosul puternic de deseuri arse, in special de plastic”, ”Nu cred ca sunt prima care ridica sesizare referitoare la mirosul insuportabil de fum din aceasta dimineaţa in aproape tot Bucureştiul”, sunt mesajele postate pe site-ul Gărzii de Mediu Bucureşti.
 
În urmă cu o zi, ca urmare a sesizărilor celor care locuiesc în zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov au făcut verificări, stabilind că poluarea a fost produsă de un incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp, pe teren aflându-se batalurile fostei ferme de porci.
Şi în luna martie au fost probleme grave cu poluarea în Bucureşti.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Adrian Foangǎ
8.04.2020, 08:20:35

Eu am deschis azi dimineata geamul, sa-mi primenesc plamanii... un miros nasol de fum m-a luat imediat de nas. Iar ard ceva gloabele alea din comunele de langa Bucuresti. Firmele lu peste prajit, gainari care isi ard gunoaiele pe unde apuca, pentru a nu plati la salubrizare.

+2 (2 voturi)
laur laur
8.04.2020, 08:24:26

Pe bune atat a gasit Garda de Mediu ieri ? Incendiu spontan de vegetatie ? Dar ce au fost fugere ? Azi miroase ingrozitor din nou a gunoi ars . Ca de la groapa IRIDEX Rudeni.. Mai cautati baieti mai cautati.

+3 (3 voturi)
Saas Abi
8.04.2020, 09:01:37

au venit "valorile" acasa..asa se incalzesc..atita stiu..Garda de mediu? o gluma buna

+1 (1 vot)
Nicolae Lazar
8.04.2020, 09:03:43

Minciunnaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Locuiesc in Mogosoaia, problema a aparut de ieri noapte cand mirosea a plastic si cauciuc ars. In Bucuresti se simte abia astazi si este slab in comparatie cu ce am suportat noi cei din Mogosoaia si Chitila.

+2 (2 voturi)
Hairy Potter
8.04.2020, 09:06:10

Miroase de bubuie azi-dimineata si in sectorul I. Miroase a plastic ars, nu a vegetatie ! A plastic. Banuiesc ca inaripatele de prin jurul orasului fura cabluri si le dezizoleaza dandu-le foc, asta mi se pare cea mai plauzibila ipoteza.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările