Locuri de evitat în Bucureşti. Care sunt zonele în care legea se face cu pumnul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuri de evitat în Bucureşti, un oraş al contrastelor în care turiştii din lumea întreagă vin să vadă combinaţia de vechi şi nou, de urât şi frumos. Astăzi, „Adevărul“ vă prezintă care sunt cele mai urâte cartiere ale Capitalei.

Anul trecut, un site de life style, cadouri şi turism a întocmit un top al celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume în care au inclus şi o zonă a Bucureştiului. Celebrul cartier Ferentari din Capitală ocupă a patra poziţie în Topul 10 al celor mai urâte destinaţii de vacanţă, cu 1.881 de automobile furate, 378 de crime, 12.299 de acte de violenţă şi 2.251 de furturi.

Cartierul bucureştean adună puncte şi la capitolul „Notorietate“, devenit celebru şi pentru numărul mare de automobile parcate ilegal, nivelul ridicat al crimei organizate, numărul ridicat de furturi de buzunar şi pentru arhitectura „eclectică“. De asemenea, celebrul cartier  a obţinut scorul minim la fiecare dintre cei patru factori din categoria „Rating“: Zonă, Infracţionalitate, Pericol şi Curăţenie.

„Străzile pline de gropi, mirosul greu degajat de gunoaie, casele într-o stare proastă de conservare şi câinii vagabonzi reprezintă motive suficient de puternice pentru a-i îndepărta chiar şi pe cei mai aventuroşi dintre turişti. Bine aţi venit în Ferentari! Deşi Bucureştiul se mândreşte cu denumirea de Micul Paris, există prea puţine lucruri care să amintească de Paris în acest cartier afectat de sărăcie“, se arată în textul dedicat acestui cartierului Ferentari.

Locuri de evitat în Bucureşti. Cartierul Rahova, unul periculos

Nici cartierul Rahava nu poate fi exclus din topul celor mai urâte cartiere din Bucureşti. Aici se află, printre blocuri, mormane de gunoaie adunate de cei care locuiesc în zonă, construcţii cu pereţii deterioraţi şi puternic degradaţi de trecerea timpului, dar şi zone întregi cunoscute pentru faptul că „aparţin“ unor oameni certaţi cu legea.

Cartierul Giuleşti se numără printre locurile de evitat în Bucureşti

Şi în cartierul Giuleşti din Capitală sunt zone în care peisajul este unul nu tocmai plăcut. Pe lângă maidanezii care se mai găsesc unori ascunşi printre blocuri, gropile din asfalt şi blocurile gri, anoste, dau senzaţia unei zonecare s-ar putea clasa în topul celor mai urâte cartiere din Bucureşti.

Locuri de evitat în Bucureşti. Pantelimon, zona „şmecherilor“

Cartierul Pantelimon este celebru ca fiind unul în care legea se face mai degrabă cu pumnul, un lucru care îi sperie pe unii bucureştenii. Nici aici zona nu este foarte estetică, fiind cunoscută ca una dintre cele care s-ar putea înacadra pe lista zonelor nu tocmai frumoase ale Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Bârlad: risipă de bani în centru pe jacuzzi şi beculeţe de Crăciun, noroi şi mizerie la periferie. “De 50 de ani aştept asfaltarea”

FOTO Ce se ascunde în spatele opulenţei din Dubai: cum trăiesc muncitorii imigranţi în cartierele ferite de ochii turiştilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite