Ludovic Orban confirmă că prefectul Capitalei va fi schimbat. „Da, Traian Berbeceanu e printre posibilii candidaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform premierului, joi, 22 octombrie, va avea loc schimbarea prefectului Capitalei. Ludovic Orban confirmă că Traian Berbeceanu este unul dintre posibilii candidaţi la această funcţie.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat din funcţie după seria de bâlbeavute imediat ce Bucureştiul a depăşit indicele de 3 la mia de locuitori de cazuri COVID-19.

Ludovic Orban a declarat miercuri, 21 octombrie, citat de Hotnews, că „Da, am luat decizia de a-l schimba pe prefect. Joi vom opera această schimbare. Da, Traian Berbeceanu e printre posibilii candidaţi".

Premierul susţine că nu putea anunţa luni decizia acestei schimbări deoarece în acea zi Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti s-a întrunit în şedinţă pentru a lua măsurile necesare, Capitala depăşind indicele de 3 la mia de locuitori, cazuri COVID-19.

Numirea prefectului se face prin hotărâre de guvern, iar o şedinţă a Executivului va avea loc joi.

Pentru a putea fi numit prefect, Berbeceanu fost comisar de Poliţie, actual şef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, au declarat surse politice pentru News.ro.

Actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat duminăc seara, după ce s-a aflat depăşirea indicelui de îmbolnăviri, că era la cumpărături şi nu ştia cifra îmbolnăvirilor. „Am fost înştiinţat de dl colonel Precup de la ISU că e de 3.02 şi trebuie să ne vedem la prefectură. M-am prezentat. Colega dvs a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care-l ştiam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. La ora la care eu am fost informat, eu nu primisem buletinul. La noi se trimite pe e-mail oficial”.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal la începutul lunii iulie.

„Voi fi un simplu membru de partid, fără să vizez vreo funcţie de conducere. Nu mă interesează vreo candidatură personală, nu îmi doresc niciun loc pe vreo listă. Dar voi susţine, cu toată puterea şi priceperea, candidaţii desemnaţi, având convingerea că, împreună, avem şansa să schimbăm "culoarea" judeţului”, a scris Berbeceanu, pe Facebook.

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliţie timp de 25 de ani, până la pensionarea sa din 2018 şi a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire într-un dosar în care, la judecarea pe fond, a fost achitat de toate infracţiunile de care a fost acuzat de procurorii DIICOT şi care se află în prezent, în apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit „Hidra”, în care au fost trimise în judecată peste 40 de persoane implicate în furturi de fier şi devalizarea combinatului siderurgic din Hunedoara.

Citeşte şi:

Surse. Traian Berbeceanu a fost angajat ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL

Cine sunt foştii poliţişti intraţi în politică după pensionare. Explicaţia lui Traian Berbeceanu

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite