Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban neagă că a discutat cu Patriarhul Daniel despre pelerinajul de Sfântul Dimitrie. Patriarhia a anunţat că se organizează

6
23 Oct 2020 09:28:42
Autor: Călin Gavrilaş
Patriarhul Daniel şi Ludovic Orban  foto: Inquam Photos
Patriarhul Daniel şi Ludovic Orban  foto: Inquam Photos

În timp ce premierul susţine că nu a discutat nimic pe tema pelerinajului din Bucureşti, Patriarhia a anunţat că acesta se va desfăşura, iar Primăria Capitalei a semnat chiar un acord cu BOR.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că marţi seara a avut loc o întâlnire între Patriarhul Daniel şi premierul Ludovic Orban, iar subiectul discuţiei a fost organizarea Pelerinajului de Sf Dimitrie, în Bucureşti.

„A avut loc o întâlnire între Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi domnul premier Ludovic Orban, care a invitat la dialog personal pe marginea desfăşurării acestui eveniment”, a spus Bănescu la postul de radio Europa FM.

Contactat de Europa FM, Orban neagă că a discutat cu Patriarhul această temă. „Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sf. Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuţiei despre Sf. Dumitru.”

Întrebat de jurnalişti dacă pelerinajul anunţat de Patriarhie va avea loc şi dacă nu expune populaţia la riscul infectării cu SARS-CoV-2, premierul a replicat: „v-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde aţi tras concluzia? Verificaţi despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înţelegere până acum”.

De asemenea, Orban a precizat că patriarhia a anunţat că pelerinajul se va desfăşura, nu Guvernul

Firea, protocol cu Patriarhia

Gabriela Firea a aprobat, în calitate de primar în funcţie al Bucureştiului, joi, 22octombrie, protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie, în zona Patriarhiei. Potrivit documentului, la manifestare vor putea participa numai locuitori ai Bucureştiului.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul Bucureşti. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanţilor în zonele de acces/ieşire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observaţional al participanţilor”, se arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română.
 
Potrivit documentului, persoanele organizate pe rândul de aşteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare.
 
„Numărul participanţilor: circa 500 de persoane la un moment dat”, se mai arată în protocol.
 
Citeşte şi:
 
Gabriela Firea a aprobat protocolul conform căruia la pelerinajul Sfântului Dimitre cel Nou vor putea participa doar bucureştenii
 
Pe timp de boală sau pandemie, la ce sfinţi e indicat să te rogi?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
23.10.2020, 10:08:29

Comentariu considerat abuziv.

Fahrenheit 451
23.10.2020, 10:22:40

Urăsc datul cu părerea!... Cu probabilitățile, da, sunt de acord, dar și acelea gândite științific, cu o marjă de eroare mică! Aș vrea să știu, ca, cetățean, are Guvernul Orban o statistică, știe de unde anume s-au infectat oamenii cu COVID? Pe-asta o știu, că ,,marii'' noștri politicieni, a căror prestație, față de marii noștri oameni politici, cum ar fi Titulescu, Kogălniceanu etc., pare a fi aceea a unor motani jigăriți, ne-au asigurat ferm, cu o imbecilitate greu de combătut și de egalat,, că alegerile locale nu au dus la infectarea românilor cu COVID, și nici viitoarele alegeri parlamentare nu îi vor infecta! Dacă au o astfel de statistică, lumea trebuie să fie informată, că bănuiesc că toți cei infectați sunt întrebați de unde cred ei că au luat virusul, ce a provocat creșterea numărului de infectări, mersul românilor pe litoral în vacanțe, mersul la moaște, deschiderea școlilor etc., mai exact, nu așa, datul cu părerea, cum le vine lor pe chelie! Sunt și covidioții vinovați, o știm și pe asta, dar numărul de infectări a crescut în Europa, nu numai la noi! Apropo, de vechile gripe sezoniere nu mai moare nimeni, sau, așa cum o știm toți cei care au habar de starea jalnică a sistemului de sănătate românesc și de lipsa de omenie a multora dintre medici, bolnavii sunt băgați la COVID de medicii care-și tratează pacienții prin telefon, odată la 12 ore!

Utilizator Adevărul
23.10.2020, 10:35:08

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din Nord
23.10.2020, 10:43:06

Lumea arde si astora le arde de pelerinaje Stati acasa, nu va fortati norocul devenind victime si vectori de transmitere a coronavirusului . Uite eu n-am fost niciodata la pupat de mortaciuni si nu simt ca imi lipseste ceva ,ca nu sunt implinit ,nici nu m-a traznit Dumnezeu pentru necredinta aratata Incercati si voi .

G M
23.10.2020, 11:08:49

Catolicii au anulat pelerinajul de la Șumuleu Ciuc și nu s-a întâmplat nimic. Ortodocșii de ce nu pot anula ”pelerinajul” ? Oricum, ”moaștele” sunt acolo tot timpul anului, ce e cu înghesuiala asta tocmai acum ?

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările