Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Luni s-ar putea redeschide restaurantele, cafenelele şi teatrele din Capitală. Ce grad de ocupare ar putea fi permis

1
30 Apr 2021 12:48:45
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Luni s-ar putea redeschide sălile de spectacol, restaurantele şi cafenelele, a anunţat vineri prefectul Capitalei, Alin stoica, precizând că decizia va fi luată în cadrul şedinţei Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, sălile de spectacol, restaurantele şi cafenelele ar putea fi redeschise la o capacitate de 30% în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare se menţine într-un trend descendent sub 3 la mia de locuitori. Măsura ar urma să intre în vigoare de luni, ora 00.00. Incidenţa pentru Capitală vineri este de 2,98 la mia de locuitori.
 
„Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv redeschiderea sălilor de spectacol cu o capacitate de 30%, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a declarat Alin Stoica, întrebat vineri la Digi 24 când ar putea fi convocată şedinţa CMBSU pentru decide măsuri de relazarea în Capitală.
 
În cazul în care rata de infectare nu se menţine sub 3 la mia de locuitori, în următoarele două zile şi indicele creşte uşor, atunci această hotărâre nu va mai fi luată de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a adăugat Stoica.
 
„Atunci evident nu vom mai lua această decizia. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie. Eu sper să fie o continuă scădere, dar vedem că a încetinit scăderea. În ultimele două – trei zile diferenţele între ratele de incidenţă sunt destul mici”, a explicat prefectul Capitalei.
 
Pe 23 aprilie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permisă circulaţia persoanelor până la ora 22.00, după care va fi interzisă până la ora 5.00, iar magazinele să fie deschise până la 21.00 inclusiv la sfârşit de săptămână, hotărârea fiind luată ca urmare a scăderii incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori.
 
Au fost deschise şi sălile de sport şi fitness şi a fost menţinută decizia luată privind sărbătorile pascale.
 
„Pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 05.00”, arată decizia CMBSU.
 
De asemenea, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă  specifică lunii Ramazan, se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în perioada  8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

A.S.
30.04.2021, 13:41:25

Hai sa nu ne grabim ca fata mare la maritat, hai sa vedem ce-o fi si dupa slujba de Pasti. Sper sa fie bine, dar daca cumva iar se dau in barci romanii?

-4 (4 voturi)
Modifică Setările