Mai puţine staţii în magistrala 5 de metrou tronsonul Universitate-Pantelimon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul celui de-al doilea tronson al Magistralei 5 de metrou, Universitate-Pantelimon, a fost scurtat cu două staţii FOTO Adevărul
Proiectul celui de-al doilea tronson al Magistralei 5 de metrou, Universitate-Pantelimon, a fost scurtat cu două staţii FOTO Adevărul

Proiectul bucureştean de extindere a metroului pe Magistrala 5, tronsonul doi, care face legătura între centrul oraşului şi cartierul Pantelimon a fost modificat. Ministerul Transporturilor a decis să reducă numărul staţiilor de metrou la nouă staţii, în loc de 11.

Astfel, potrivit arhitectului Constantin Enache, cel care coordonează proiectul Tronsonului 2 al Magistralei 5, citat de b365.ro, din proiectul trimis la avizare au dispărut staţiile CA Rosetti şi Mătăsari. Proiectul se află momentan în etapa de obţinere a avizului preliminar de la Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, denumirea şi poziţionarea staţiilor este următoarea:

Staţia Calea Moşilor - la intersecţia Calea Moşilor cu Bd. Carol I

Staţia Traian - la Liceul Mihai Viteazul

Staţia Piaţa Iancului - sub Piaţa Iancului, va face legătura cu Magistrala 1  Pantelimon - Dristor

Staţia Victor Manu -  sub Şos. Iancului, la fabrica Zefir

Staţia Naţional Arena - la intersecţia Şos. Iancului, Şos. Pantelimon şi bd. Pierre de Coubertin

Staţia Chişinău - intersecţia Şos Pantelimon cu Bd. Chişinău

Staţia Morarilor - intersecţia Şos. Pantelimon, Şos. Morarilor şi Şos. Fundeni

Staţia Sfântul Pantelimon - la Spitalul Sf. Pantelimon

Staţia Vergului - la Cora Pantelimon

Potrivit proiectului, staţiile vor fi dotate cu lifturi, escalatoare şi trotuare rulante. Echipamente vor facilita totodată şi transportul persoanelor cu dizabilităţi cât şi a persoanelor cu mobilitate redusă de transport (femei gravide, bătrâni, persoane cu bagaje, etc.). Atât escalatoarele, cât şi lifturile vor fi de interior şi exterior, asigurând transportul călătorilor de pe peron la vestibul, şi de la vestibul la suprafaţă.

Aşa cum a declarat cu luni în urmă directorul Metrorex, Aurel Radu, lucrările la cel de-al doilea tronson al magistralei 5, vor demara din Pantelimon şi vor înainta spre Universitate pentru ca traficul rutier să fie afectat cât mai puţin posibil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite