VIDEO Protest autorizat în Piaţa Victoriei din Capitală. Câţiva bucureşteni au cerut publicarea normelor care permit eutansierea maidanezilor sănătoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de Iniţiativă pentru Responsabilitate Civică (IREC) a organiza, sâmbătă, un nou protest faţă de problema maidanezilor din Capitală. Manifestaţia a fost autorizată şi s-a desfăşurat în Piaţa Victorei, de la ora 11.00 până la ora 13.00.

Reprezentanţii IREC au cerut în timpul protestului ca ANSVSA şi Guvernului României să publice urgent normele de aplicare pentru legea ce permite eutanasierea maidanezilor sănătoşi.

Totodată, aceştia au spus că vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că de la sfârşitul lunii trecute a expirat termenul legal de 60 de zile în care autorităţile erau obligate să publice normele de aplicare a legii.

Deşi protestul a fost autorizat pentru 50 de persoane, în jurul orei 11.30 erau doar 20 de oameni înarmaţi cu baloane şi „pălmuţe albastre“.

Protest faţă de maidanezi: bucureştenii cer publicare normelor care permit eutansia

Aceştia au declarat că cer autorităţilor să publice normele într-o formă corectă, prin care să se prevină adopţia iresponsabilă a animalelor din adăposturi. Totodată, protestatarii au cerut ca în momentul în care un bucureştean se va duce să adopte un maidanez, să prezinte documente care să dovedească faptul că are un spaţiu în care să adăpostească animalul adoptat.

De asemenea, organizatorii protestului vor ca cei care abandonează un câine adoptat în spaţiul public, în interiorul şi exteriorul blocurilor, să fie sever pedepsiţi, asigurându-se în acelaşi timp condiţii optime pentru hingherii care capturează animale fără stăpân.

Pe aceeaşi temă:

Bucureştenii protestează, din nou, faţă de problema maidanezilor. Oamenii cer publicarea normelor care permit eutansierea maidanezilor

300 de maidanezi ar putea fi prinşi pe zi, dar Primăria Capitalei a trimis hingherii acasă pentru că nu are unde să ţină câinii

Raportul ASPA: 4.178 de maidanezi au fost adunaţi de pe străzi. În afară de Dogtown, niciun ONG nu a adoptat câini fără stăpân

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite