Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti: Cam 40 la sută din apeluri sunt legate de patologia COVID-19

1
23 Oct 2020 00:38:27
Autor: News.ro
foto shutterstock
foto shutterstock

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, afirmă că aproape jumătate dintre apelurile primite de medicii de urgenţă care intervin în Capitală şi în localităţile limitrofe acesteia sunt legate de patologia COVID-19.

"În ultima lună suntem asaltaţi de pacienţi care sună la 112 pentru consultaţii. (...) Noi răspundem la toate aceste solicitări, ele nu sunt urgenţe. Aceste consultaţii încarcă foarte mult sistemul de urgenţă şi ar putea fi foarte bine manageriate de colegii noştri medici de familie”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, la Digi 24.

Aceasta a spus că personalul medical de la Ambulanţă fie merge "ţintit, pentru recoltare” de probe pentru teste COVID după ce au fost înştiinţaţi de DSP, fie merge şi face analize ca urmare a unor apeluri de la persoane care sună la 112 cu semne şi simptome ale COVID-19.

"A crescut foarte mult numărul acestor solicitări care sunt cu suspiciuni de COVID, COVID confirmat, dar s-au agravat, au devenit urgenţe, pacienţi care sunt confirmaţi pozitiv şi trebuie transportaţi la spital pentru evaluare, deci ei reprezintă cam 40% din totalul apelurilor”, a precizat Alis Grasu.

Şefa Serviciului de Ambulanţă care acţionează la nivelul Capitalei şi în zona limitrofă acesteia a precizat că de o lună şi jumătate la SABIf a fost constituit un compartiment dedicat exclusiv pacienţilor depistaţi pozitiv după testare, pentru a eficientiza activitatea instituţiei în ceea ce priveşte pandemia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
23.10.2020, 06:02:41

De acum sa fiți liniștită doamna, ca vor muri la domiciliu mulți romani, întrucât nu vor mai ajunge sa străbată sistemul, ca să ajungă la spital pentru Evaluare și internare. Bucuria pompelor funebre! Deja angajații acestora stau ca cioclii în strada, în fata sediului. Ne așteaptă... Fiți deci linistita, doamnă!

Modifică Setările