Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Maraton al vaccinării anti-COVID-19 în acest weekend la Spitalul de Obstretică-Ginecologie Buftea

0
13 May 2021 11:03:40
Autor: Lorena Mihăilă
În perioada 14 - 16 mai se organizează un maraton de vaccinare în Ilfov.
În perioada 14 - 16 mai se organizează un maraton de vaccinare în Ilfov.

Consiliul judeţean ilfov organizează un maraton al vaccinării anti-COVID-19, în perioada 14 - 16 mai, la Spitalul de Obstretică-Ginecologie Buftea. Doritorii se pot vaccina între orele 8:00 - 24:00, cu Pfizer sau Moderna, fără programare, ci doar cu actul de identitate.

Organizatorii şi-au propus vaccinarea a 800 de persoane pe zi pe durata maratonului.

Maratonul se adresează şi grupurilor defavorizate - persoane cu dizabilităţi sau care sunt greu deplasabile, fiind semnat un protocol de colaborare între Primăria oraşului şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, echipe mobile efectuând acţiuni de vaccinare împotriva COVID-19 pe toată raza judeţului Ilfov. Beneficiarii sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, nedeplasabile şi personalul din cele 28 de centre de îngrijire pentru vârstnici din judeţ arondate de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov. Până în prezent, s-au efectuat 127 de deplasări ale echipei mobile de vaccinare, dintre care 45 la domiciliu. Au fost efectuate 3.500 de vaccinări în centre rezidenţiale.

„Acest maraton al vaccinării este un gest de normalitate, de solidaritate şi, mai ales, de responsabilitate, în contextul sanitar şi social în care ne aflăm cu toţii. Evenimentul din acest weekend, iniţiat de Consiliului Judeţean Ilfov, nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Primăriei Buftea şi Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea şi al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov", a declarat Hubert Thuma, preşedintele CJ Ilfov, conform Agerpres.

De la începutul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 spitalul a primit 40.482 de doze de ser , 37.823 de la Pfizer şi 17.790 de la Moderna. 

22.692 de persoane au primit până în prezent prima doză de vaccin şi 17.790 au efectuat şi rapelul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările