Maratonul vaccinării în Capitală. Câte centre sunt deschise şi unde: 3.300 de persoane s-au imunizat vineri dimineaţă, dintre care 1.000 în cadrul maratonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 3.300 de persoane s-au vaccinat, în Bucureşti, vineri, în primele două ore de la deschiderea centrelor de imunizare. Dintre acestea, aproape 1.100 de persoane s-au prezentat la Maratonul de vaccinare, care are loc în şase centre din Capitală. Programul acestor centre este non-stop.

Începând de astăzi de la ora 8:00, până luni la aceeaşi oră, toate cele 4 tipuri de vaccin (Pfizer, Moderna, J&J şi AstraZeneca) sunt disponibile doritorilor prin intermediul a 49 de fluxuri de vaccinare deschise în 6 centre:

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărăşeşti 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

▪ Sector3: Biblioteca Naţională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

▪ Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

▪ Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

▪ Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Se pot prezenta pentru vaccinare toate persoanele cu vârsta peste 12 ani, după cum a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF "Carol Davila” Bucureşti, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicina militară.

„Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional", au explicat reprezentanţii CNCAV.

La activităţile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) şi a dozei de booster, conform instrucţiunilor CNCAV.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite