Masca va redeveni obligatorie în apropierea şcolilor, în Bucureşti. Ce spune prefectul Capitalei despre această măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti (CMSU) a decis că masca de protecţie va deveni obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor, grădiniţelor şi creşelor din Bucureşti, începând din 13 septembrie.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată în hotărârea CMSU.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti s-a reunit astăzi pentru a discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştilor de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că este o măsură necesară pentru că, după ce începe şcoala, în jurul instituţiilor de învăţământ se va crea aglomeraţie.

„Este necesară, deoarece ştim că în jurul şcolilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinţii îşi aduc şi îşi iau copiii de la şcoală şi întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului şi de aceea este necesară această măsură”, a spus prefectul Alin Stoica, înainte de şedinţa CMSU.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci.

În Bucureşti, incidenţa cazurilor de COVID pe ultimele 14 zile a depăşit 1 la mia de locuitori.

Stoica a mai spus că sunt echipe care merg pe teren să verifice dacă şcolile au toate materialele necesare şi dacă au fost dezinfectate.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite