Măsuri anticaniculă: în zonele fierbinţi ale Sectorului 4 din Bucureşti se împarte apă trecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, împarte apă potabilă în zonele fierbinţi ale Capitalei FOTO Arhiva Adevărul
Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, împarte apă potabilă în zonele fierbinţi ale Capitalei FOTO Arhiva Adevărul

Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a anunţat că îi va ajuta pe locuitorii sectorului să depăşească cu bine temperaturile ridicate din Capitală. Acesta va împărţi, marţi, apă potabilă în cele mai importante intersecţii, pieţe şi staţii RATB din Bucureşti.

Întreaga acţiune a început marţi, la ora 11.00, la sediul Primăriei Sectorului 4 şi urmează să fie extinsă în marile intersecţii, staţii RATB şi pieţe aglomerate din Capitală.

Şase containere pentru situaţii de urgenţă

Primăria Sectorului 4 a amplasat, duminică, şase containere destinate acordării primului ajutor cetăţenilor aflaţi în situaţii de urgenţă. Acestea sunt o premieră la nivelul Capitalei, iar preţul unuia a fost de aproximativ 9.000 de lei.

În premieră la nivelul Capitalei, în zonele în care Primăria Sectorului 4 poziţiona de obicei corturile anti-caniculă: Piaţa Unirii, Piaţa Progresul, Piaţa Sudului, Big Berceni, Metrou Brâncoveanu şi Parcul Tineretului, au fost amplasate şi vor rămâne permanent cele şase containere.

Cele şase containere respectă cerinţele impuse de legislaţia în vigoare, privind acordarea primului ajutor, fiind utile atât în cazul înregistrării unor temperaturi extreme, fie că vorbim de instalarea caniculei sau a gerului, cât şi în contextul producerii oricărui tip de situaţie de urgenţă, inclusiv cutremur sau inundaţii.

De asemenea, mai pot fi utilizate în orice activitate a Primăriei Sectorului 4, inclusiv în cadrul campaniilor de informare şi conştientizare sau a oricărui tip de acţiune care presupune desfăşurare în spaţiul public.

Acestea sunt dotate cu aer condiţionat, branşare la instalaţia electrică, la cea de apă şi canal, grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, termos pentru ceai, pături şi pahare de unică folosinţă.

Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a declarat că cele şase containere sunt rezistente şi sigure, iar prin amplasarea acestora îşi doreşte să-i protejeze pe locuitorii din sector. Preţul unui astfel de conatainer s-a ridicat la aproximativ 9.000 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Premieră în Capitală: Şase containere pentru situaţii de urgenţă au fost amplasare în Sectorul 4. Preţul unuia, 9.000 de lei

Şase puncte de ajutor ”anti-caniculă”, în sectorul 3

Cinci puncte de ajutor anti-caniculă, în sectorul 6

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite