Metrorex asigură că circulaţia trenurilor se va desfăşura normal, după apariţia unor zvonuri despre o posibilă grevă la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Metrorex a transmis duminică, căă în perioada următoare circulaţia trenurilor se va desfăşura conform graficului existent. Anunţul a fost făcut după ce au apărut zvonuri cu privire la declanşarea unei posibile greve la metrou.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca şi circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, a transmis, duminică, Metrorex.

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat la Digi24 că nu există indicii cu privire la o posibilă grevă la metrou.

„Nu există asemenea indicii la acest moment. Dar vă asigur că în acest moment, instituţia prefectului şi celelalte instituţii sunt pregătite să gestioneze orice situaţie va interveni în planul ordinii şi securităţii publice”, a declarat prefectul Capitalei.

Clarificările vin după ce, duminică, în a patra zi a grevei de la STB, au apărut zvonuri legate de o acţiune similară şi la metrou.

Liderul sindical de la STB, Vasile Petrariu, este din august 2021 şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Transporturi şi Servicii Publice, conduse înainte de sindicalistul de la Metrorex Ion Rădoi.

Întrebat duminică despre posibilitatea unei greve la metrou, el a răspuns: „Nu am informaţia, dar e posibil pentru că există acest spirit de solidaritate. Ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla acest lucru”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite