Metrorex a rupt contractul cu Sindomet pentru spaţiile publicitare, iar buticurile cu ojă şi lenjerie intimă de la metrou ar putea fi desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metrorex a reziliat contractul de publicitate pe care îl avea cu Sindomet FOTO Arhivă
Metrorex a reziliat contractul de publicitate pe care îl avea cu Sindomet FOTO Arhivă

După ce Metrorex a decis să întrerupă contractul comercial pe care îl avea cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), directorul societăţii care administreză metroul în Capitală, Aurel Radu, a declarat că a întrerupt şi contractul de publicitate pe care îl avea cu Sindomet, firma sindicatului Metrorex, urmând să renegocieze contractul care vizează spaţiile comerciale.

Conducerea Metrorex a decis să rezilieze contractul prin care Sindomet Comserv, firma sindicatului Metrorex, deţinea monopolul asupra spaţiilor publicitare care se găsesc în staţiile de metrou. „De fapt, sunt două contracte: unul de publicitate şi unul cu spaţiile comerciale. La cel de publicitate s-a decis întreruperea, iar la cel cu spaţiile comerciale renogocierea, dar nu mai puţin de 65%, plus atribuţii clare ale Sindomet-ului“, a declarat, pentru „Adevărul“, directorul Metrorex, Aurel Radu.

Porivit directorului Metrorex, dacă lucrurile sunt în clare în cazul contractului de publicitate, în cazul celui care vizează spaţiile comerciale se va încerca o renegociere, pentru că, spune Aurel Radu, Metrorex primeşte doar 25% din banii încasaţi din închirierea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou, în timp ce Sindomet încasează 75%. 

De asemena, directorul Aurel Radu spune că reprezentanţii Sindomet ar trebui să aducă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte contractul care vizează spaţiile comerciale, iar chiloţeii şi ojele expuse în magazinele subterene ar trebui să dispară.

 „Trebuie să vină şi ei cu ceva nou în asociere, nu doar cu ridicarea de bani. Vreau să facem altceva, să dăm o nouă imagine metroului“, a ţinut să precizeze directorul Metrorex. Totodată, acesta a mai spus că în cazul în care nu se va ajunge la un consens cu reprezentanţii Sindomet. „Dacă nu o să le convină, aşa cum se pare că e direcţia, se va rezilia şi acest contract, după care vom face o licitaţie nouă, vedem cine dă preţul cel mai bun“, a spus Aurel Radu. 

În ceea ce priveşte ruperea contractului comercial pe care Metrorex îl avea cu RATB, directorul societăţii care administrează metroul a declarat că aşteaptă în continuare să vadă dacă regia de transport îşi va achita datoriile, în caz contrat decizia de a înceta colaborarea cu RATB va rămâne neschimbată. 

„Noi nu vrem să fie afectat publicul călător, iar dacă RATB îşi rezolvă problema şi ne achită datoriile noi mergem să discutăm. Schimbăm puţin protocolul, pentru că în actualul protocol doar dânşii pot vinde şi reîncărca aceste carduri. Ne dorim să putem face şi noi acest lucru şi astfel se rechilibrează balanţa“, a mai precizat directorul Metrorex.

Pe aceeaşi temă:

Scandalul Metrorex – RATB ne lasă fără biletele unice

Metrorex, ultimatum pentru RATB: Să achite de urgenţă datoriile. Oprescu: Când există o datorie a regiei mi-o pasează mie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite