Metrorex, ultimatum pentru RATB: Să achite de urgenţă datoriile. Oprescu: Când există o datorie a regiei mi-o pasează mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Metrorex a făcut un nou apel la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) pentru a-şi plăti datoria în valoare de circa 21 de milioane de lei pe care regia de transport trebuie să o achite către Metrorex.

Societatea care administrează metroul în Capitală a trimis un nou comunicat de presă, miercuri, în care cere conducerii RATB să-şi plătească datoria de aproape 21 de milioane de lei. 

„Facem un nou apel la conducerea RATB să achite de urgenţă datoriile restante acumulate până în prezent, pentru a putea elimina în comun disconfortul creat publicului călător.Vom relua utilizarea biletelor comune RATB – Metrorex imediat ce RATB va achita debitele restante şi va oferi garanţii pentru plata facturilor curente“, se precizează în comunicatul de presă.

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că datoria în valoare de 21 de milioane de lei creşte în fiecare lună cu două milioane de lei „din cauza refuzului RATB de a achita inclusiv facturile curente“. Potrivit aceleiaşi surse, RATB a refuzat să permită reîncărcarea cardului ACTIV prin casieriile Metrorex, refuzând, totodată, plata datoriei, deşi au avut loc numeroase întâlniri în care s-au discutat problemele dintre Metrorex şi RATB.

Consiliul de Administraţie al Metrorex a decis încetarea contractului comercial de vineri, 14 martie. În consecinţă, de vineri nu se mai comercializează prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou bilete unice RATB – Metrorex, respectiv „Biletul unic 60 minute“, „Biletul cu 10 călătorii“ şi „Abonamentul de o zi“. De asemenea, din 14 aprilie, Metrorex nu va mai accepta la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise şi reîncărcate de RATB, dar nici biletele unice RATB – Metrorex.

Sorin Oprescu: RATB pasează datoriile la mine

Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB, susţine că au început deja demersurile pentru achitarea întregii sume pe care regia de transport o datorează societăţii care administrează metroul în Capitală. „Noi am vorbit deja cu cei de la Primăria Capitalei şi sperăm să achităm întreaga sumă“, a explicat Tobescu. 

În replică, Sorin Oprescu spune că reprezentanţii RATB pasează responsabilitatea la Primăria Capitalei. „Este o idee plimbată între trei directori care nu au decât două şanse: ori nu sunt sănătoşi cu capul ori... Trecem la forma nouă de bilet comun şi acum când există o datorie a RATB-ului mi-o pasează mie“, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe aceeaşi temă:

Scandalul Metrorex – RATB ne lasă fără biletele unice

UPDATE RATB cere Metrorex să se răzgândească cu privire la anularea cardurilor comune. Metrorex: Dacă achită datoriile revenim la colaborare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite