Micii gangsteri de Bucureşti: patru puşti bat oameni în parcuri şi sparg case pentru o pereche de cercei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă grupare de infractori a intrat în vizorul Poliţiei Capitalei. Este vorba de patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani. Aceştia sunt specializaţi pe furtul de bijuterii, mai exact cercei de valoare, sunt minori şi deci feriţi de răspundere penală.

Luni, 20 februarie, la ora 23:10, Secţia 7 Poliţie a primit o sesizare telefonică cu privire la agresarea unui persoane în parcul Plumbuita, din sectorul 2. Astfel, „micii gangsteri" au pus ochii pe cerceii unui baiat de 17 ani, l-au lovit cu bâta în moalele capului, i-au furat bijuteriile şi l-au lăsat lat.

De altfel, nu este nici pe departe prima infracţiune de care grupul este suspectat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Niculae Alexandru, aceştia sunt bănuiţi de alte două tâlhării, de asemenea, pentru furt de cercei, în perimetrul Secţiei 8 şi al Secţiei 10 de Poliţie.

Doi bătrâni de 85 de ani au trecut şi ei pe la poliţie pentru a depune plângere împotriva puştilor. Gruparea a intrat peste ei în casă, i-a bătut măr şi a plecat cu cerceii de aur ai bătrânei şi cu o scară de aluminiu.

Au mai existat şi alte reclamaţii pe numele lor de la femei cărora li s-au luat cerceii în tramvaiele liniilor 21 sau 5.

„La nivelul sectorului 2 s-a constituit un grup de lucru pentru probarea infracţiunilor acestora. Adolescentului de 15 ani trebuie să i se stabilească discernământul, iar dacă se va dovedi că a fost conştient va răspunde de faptele sale. Ceilalţi, însă, au statut de minori ceea ce înlătură răspunderea penală" a mai explicat Alexandru Niculae, pentru bucuresti.adevarul.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite