Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Justiţiei, experienţă neplăcută la metrou: De ce funcţionează după ora 22.00, dacă nu poţi călători cinstit?! Mi-e dor de taxatoare

6
27 May 2016 09:20:58
Autor: Mihaela Cojocariu
Raluca Prună, ministrul Justiţiei FOTO Eduard Enea
Raluca Prună, ministrul Justiţiei FOTO Eduard Enea

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, acuză Metrorex că după ora 22.00 nu se mai găsesc cartele pentru că se închid casieriile. Reacţia acesteia vine după ce joi seara a vrut să cumpere o cartelă de la staţia Piaţa Victoriei şi nu a avut de unde, precizând că nu exista nici automat.

„O chestiune de bucureştean, fără legătură cu justiţia. Aseară, câteva minute după ora 10, la metrou la Piaţa Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, caseria s-a închis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpanită, el e drăguţ, mă recunoaşte, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înţeleg să sar îi spun, am the right change, aş vrea totuşi o cartela. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulţumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiş cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis dupa 22. Totuşi pot sări bara pe răspunderea lui, pentru că au trecut numai 3 minute de la ora închiderii. Îi mulţumesc pentru încredere, dar nu pot sări. Între timp mai mulţi fericiţi posesori de cartele trec regulamentar, răsucind tourniquet'ul”, a scris Prună pe pagina sa de Facebook.
 
Aceasta precizează că, în urma acestui aveniment, a tras o învăţătură: „după ora 22 fie nu poţi merge cu metroul în Bucureşti dacă nu ai deja cartela, fie eşti free rider”.
 
„Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuşi acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între staţia de la pta Victoriei şi Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul caseriei e acelaşi... Cel mai probabil ca da”, a mai spus ministrul Justiţiei.
 
În încheierea mesajului, aceasta a cerut celor de la Metrorex să explice de ce mai funcţionează metroul după ora 22.00 dacă cetăţenii nu îşi pot cumpăra cartelă.
 
„PS Poate Metrorex aude şi ne explică de ce ar funcţiona metroul după 10 pm dacă nu poţi călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare”, a conchis Prună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ghe Stoian
27.05.2016, 09:38:09

Daca ar fi numai atat ! Dar, din cand in cand, "clacheaza" (dupa "orare" imprevizibile !) si cardurile de sanatate ! In schimb, cand se pune problema salarizarii, iute, hopa mitingul si greva "sponatana" !

+3 (3 voturi)
Sorin Constantin
27.05.2016, 10:47:02

Interesant articol,aproape de domeniul paranormalului în anumite părți...Scuze m-am ciupit și nu îmi vine să cred,mă doare ciupitura dar nu știu dacă pot să cred că o persoană,ministru în guvernul României,dorește să călătorească cu metroul alt fel decît la o inaugurare de stație parțial finalizată! Și mai spune ceva articolul,această doamnă are obișnuința călătoriei cu acest mijloc de transport,e adevărat nu și după ora 22. Dar să ne întoarcem la realitate,utilizarea englezismelor,ca pe vremuri a franțuzismelor...nu îmi place.

+1 (1 vot)
fanel orzaru
27.05.2016, 14:36:31

D-na Ministru e simpatica. Probabil, cei de la metrou s-au gandit ca dupa ora 22 se poate folosi bicicleta, nemaifiind strazile asa aglomerate, iar piste de biciclete nu prea avem. Cat despre cartele comune RATB - Metrou, cu siguranta se va mai discuta.

Michael Lang
27.05.2016, 14:38:29

Raspunsul Metrorex: Daca ti-e dor de taxatoare, avem un post numai pentru tine; te asteptam la interviul de angajare !

-1 (1 vot)
mahatma
27.05.2016, 15:57:32

Lasati mistourile, domnilor! Doamna ministru este pe justitie, nu pe transport. Daca era pe transport scoteam si eu bazuka. Invit guvernul ciolos pe maxi taxiurile cu care circula forta de munca de la localitatile periferice catre bucuresti. Este o experienta indiana, cu indieni adevarati.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările