Ministrul Transporturilor: Circulăm cu metroul în Drumul Taberei pe 30 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metroul din Drumul Taberei va fi gata pe 30 iunie FOTO Asociaţia Pro Infrastructura
Metroul din Drumul Taberei va fi gata pe 30 iunie FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat joi că termenul pentru inaugurarea metroului din Drumul Taberei rămâne nemodificat, respectiv 30 iunie 2020.

„Lucrările la Magistrala M5 Drumul Taberei sunt în gaficul stabilit, agreat cu antreprenorul general, atât pe partea de structură, cât şi pe contractul privind finisajele, partea de automatizări, semnalizări. Nu s-a modificat termenul asumat, 30 iunie 2020, termenul asumat de toate părţile implicate cu ministerul nostru la masă pentru a da în folosinţă această magistrală“, a spus Bode, în şedinţa de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că „au mai fost câteva zeci de termene“.

„Nu ştiu cum şi-au asumat unii termen când nu aveau comandate porţile de acces. Oricum nu reuşeau să monteze porţile la sfârşitul anului, i-au păcălit pe cei care au condus ministerul anul trecut şi pe cei care au condus înaintea ministrului Cuc”, a precizat Bode.

El a explicat că contractul de structură este 97-98% realizat. La sfârşitul lunii aprilie continuă partea de intervenţii pe semnalizare şi partea de contract de finisaje.

„30 iunie rămâne nemodificată data anunţată”, a insistat Bode.

Ludovic Orban, a subliniat că, pentru a impulsiona constructorii, intenţionează să mai facă „o vizită neanunţată“.

Bode i-a răspuns că acest tip de vizite sunt făcute săptămânal sau de mai multe ori pe săptămână.

Afirmaţiile vin să susţină spusele lui Bode de miercuri, la audierile din comisiile de specialitate reunite, din Parlament. „Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei - Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei. Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant - 13 trenuri noi până în decembrie 2023”, a spus, miercuri, Bode.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite