Mirii anului 2006 vor fi îmbrăcaţi în ivoire şi bordo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a deschis oficial sezonul la nunţi. La modă este culoarea fildeşului (ivoire) - pentru ele şi bordo - pentru ei. Specialiştii recomandă cuplurilor să înceapă cu aproximativ două luni

S-a deschis oficial sezonul la nunţi. La modă este culoarea fildeşului (ivoire) - pentru ele şi bordo - pentru ei. Specialiştii recomandă cuplurilor să înceapă cu aproximativ două luni înainte de marele eveniment să-şi caute vestimentaţia, domnişoarele mai plinuţe să-şi facă un abonament la sală şi la solar şi să ţină o dietă intensă, iar bărbaţii rotofei nici să nu se gândească să-şi aleagă altă culoare decât negru, cel mult bleumarin, pentru costumul de ginere.
O rochie de mireasă, între 280 şi 800 de euro
Pentru rochia de mireasă se pot cheltui sume între 280 de euro şi aproape 800 de euro, după buget. Investiţia merită, căci, aşa cum spune o vorbă, "o dată eşti mireasă". "Culoarea ivoire este mai la modă decât albul. Este o culoare care avantajează tenul, câştigând foarte mult teren faţă de anii trecuţi", precizează Irina Potop, şefa Centrului de Comandă de la "Agnes Toma".
Pentru siluetele subţiri şi înalte nu va fi o problemă modelul de rochie, deşi cele mai potrivite sunt rochiile princesse. Fetele cu siluetă pot purta cu succes şi rochii mulate, scurte, dar şi corsete transparente sau semitransparente, cu broderie manuală aplicată, ştrasuri şi perle. Celor micuţe de statură li se recomandă rochiile cu croială în forma literei A şi cele gen "empire", la care tăietura porneşte de sub bust şi alungesc silueta.
ţinuta lui trebuie asortată cu a ei
ţinuta pentru mire trebuie neapărat asortată cu cea a miresei. Dacă rochia acesteia este ivoire, mai mult ca sigur că accesoriile pentru el, în speţă vesta şi lavaliera, trebuie să fie de aceeaşi culoare, adică ivoire. Cea mai elegantă culoare rămâne însă clasicul negru.
Pentru domnii conservatori sau pentru cei tineri sunt recomandate costumele cu revere înguste, care scot în evidenţă talia. "Se poartă culorile pastelate, deschise, gri, crem, bej şi mai ales bordo", spune Simona Aflori, de la "Dinasty". Un costum costă între 200 şi 400 de euro. Bărbaţii care nu sunt foarte supli trebuie să poarte culorile închise, negru sau bleumarin, şi accesorii cu modele la fel de simple.
Nu neglijaţi şosetele şi cureaua, care în mod obligatoriu trebuie să fie de aceeaşi culoare cu pantofii. Ca mire, vă puteţi îmbrăca plătind de la 400 de euro la 1.000 de euro.
Machiajul costă 850.000 de lei
Nici coafura nu trebuie neglijată. "Se poartă cocul, dar şi părul lăsat în onduleuri", spune Delia Urdes, ambasador L'Oreal. Nuanţele părului, la modă, sunt negru cu violet, maro cu arămiu, blondul auriu, iar tunsorile trebuie să fie cu breton foarte scurt şi foarte filat. Toată operaţiunea, care poate dura şi trei ore, costă între un milion de lei şi 3,5 milioane de lei.
Machiajul în vogă este cel natural, iar culoarea de ruj este roşu. "Machiajul pentru o mireasă costă 850.000 de lei şi durează cam o oră", precizează Marinela Anca, make up artist şi cosmetician. Specialiştii vă aşteaptă până duminică inclusiv la Expo Ideal Mariaj, eveniment organizat la Romexpo în Pavilionul 15. Intrarea costă 40.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite