Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru preluarea a doi pacienţi ucraineni din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, miercuri, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni-Rzeszów-Jasionka (Polonia)-Otopeni.

”Doi pacienţi ucraineni, în vârstă de 29 şi, respectiv, 41 de ani, au fost preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi aduşi la Bucureşti unde vor fi internaţi, pentru tratamente de recuperare medicală, în două unităţi spitaliceşti din Capitală – Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că echipa medicală care a monitorizat pacienţii pe timpul zborului a fost formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD. 

 Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.15. 

”Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cererii formulate de ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre”, a mai precizat ministerul.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite