Moaştele Sfântului Nectarie, furate de un student la Teologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi, printre care şi un student la Facultatea de Teologie, au pătruns azi-noapte, în jurul orei 3.30, în Mănăstirea Radu Vodă şi au luat racla sfântă, lungă de aproximativ un metru.  

Bărbaţii au venit cu două maşini, un BMW şi un Opel Frontera, pe care le-au parcat în faţa mănăstirii. După ce au sărit gardul, au forţat uşa de la intrare şi au luat racla şi aproximativ o mie de lei din cutia milei. După ce s-au asigurat că nu îi vede nimeni, s-au întors către maşini. Spre ghinionul lor, în acelaşi timp, prin faţa lăcaşului trecea şi o patrulă a Secţiei 14 de Poliţie care i-a prins în flagrant.

Robert Florin Dragnea, care este student la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian“ din Bucureşti, a reuşit să fugă la volanul BMW-ului. Ceilalţi trei au fost duşi la secţie unde sunt audiaţi.

Potrivit oamenilor legii, Robert avea „pontul“ şi şi-a chemat trei prieteni din judeţul Prahova, de unde este originar, pentru a da spargerea la mănăstire. Oasele sfinte nu erau foarte valoroase pentru tâlhari, dar racla în care acestea sunt ţinute este din argint şi intenţionau să o vândă.
Sfântul Nectarie, consdierat vindecătorul de cancer, a devenit protectorul Mânăstirii Radu-Vodă din 2002.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite