Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Moise Guran, despre singurul candidat pe care Firea îl poate bate: Programul lui e concentrat pe hipstereli

19
16 Aug 2019 18:24:12
Autor: Laurenţiu Sirbu
Moise Guran - FOTO Eduard Enea
Moise Guran - FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Moise Guran, într-un articol publicat pe blogul personal, îl caracterizează pe Nicuşor Dan drept „fostul, viitorul şi probabil singurul candidat pe care primarul Gabriela Firea l-a bătut şi îl mai poate bate în alegerile locale de anul viitor”.

Într-un articol în care critică în termeni duri propunerea Gabrielei Firea de instituire a unei taxe auto de poluare în Bucureşti, jurnalistul Moise Guran critică modul în care fostul candidat s-a raportat la acestă soluţie.

Moise Guran scrie că Nicuşor Dan nu a oferit nici el soluţii concrete până acum”, însă se vrea candidatul unic al Opoziţiei în alegerile de la anul pe care speră aşa să le câştige. 
 
Referindu-se la taxa pe poluare pe care primarul Firea vrea să o introducă şi pe care “invidios că n-a pus el taxa asta atât de hipsterească şi de haotică”, Nicuşor Dan atacat-o printr-un comunicat, Guran susţine că “problemele [Capitalei] sunt grele şi bag seama că nu le înţelege nici chiar Nicuşor Dan, fostul, viitorul şi probabil singurul candidat pe care într-un oraş atât de anti-pesedist cum e Bucureştiul. [...] Firesc, cei doi au avut în 2016 programe electorale destul de similare”, este de părere jurnalistul.
 
În fapt, acesta l-a criticat pe Nicuşor Dan şi înaintea alegerilor anterioare pentru politicile „hipstereşti” propuse pentru problemele Bucureştiului. „Programul lui Nicuşor Dan este concentrat pe hipstereli de genul Dâmboviţa Creativă şi parcări sub clădirile cu risc seismic. Nicuşor Dan NU are o soluţie pentru locurile de parcare rezidenţiale (care ar costa prea mult) şi presupune că odată centura terminată, şi nişte parcări pe principalele intrări în Capitală (aici programul lui se întâlneşte cu cel al lui Firea) ar rezolva aglomeraţia. Pentru mine, bucureştean, ar trebui să aibă o soluţie ca să nu mă mai cert cu vecinii pe locurile de parcare. Iar dacă îmi vinde filme cu semafoarele inteligente, o să îi spun că filmele astea le-am mai văzut şi pe vremea lui Videanu şi că e împotriva aritmeticii să presupui că un sistem de  semafoare inteligente va reduce numărul maşinilor de pe stradă, atâta timp cât maşinile respective, nici acasă, nici la serviciu, nu ai unde să le parchezi”, scria acesta în urmă cu câtiva ani.
 
Dincolo de criticile la adresa lui Nicuşor Dan, Guran a criticat şi modul în care Primăria a venit propunerea de instituire a acestei taxe. „Că Duamna Fifi de la Primărie beneficiază de o catastrofă de consultanţă juridică, nu mai trebuie demonstrat. A demonstreat-o înfiinţarea ilegală a unor companii municipale ce au falimentat de facto Bucureştiul. Ideea cu taxa de poluare nu e nouă, nu e nici măcar rea, dar e făcută într-un fel atât de pompieristic încât riscă să ruineze ideea în sine”, a scris acesta pe blogul său.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Depeter
16.08.2019, 19:04:50

Nu poti sa pui o taxa pe poluaj si sa nu ai o sosea de centura!

+5 (5 voturi)
Tomescu Tom
16.08.2019, 19:11:53

Bucurestiul anti-psd -ist ? :)))) No way ... Pai fara PSD ar da faliment ... :)))

+6 (6 voturi)
microtron
16.08.2019, 19:52:59

si ce ii opreste pe primarii altor orase sa instituie astfel de taxe? bucurestenii sunt cei mai numerosi in materie de calatorit prin tara. e o masura imbecila care o sa-i arda la buzunar pe romani si va crea diviziuni.

+3 (3 voturi)
LochRoagPM
16.08.2019, 19:55:31

Când ai 6 primari de sectoare de la pesedea șî primarul jeneral tot de la pesedea , guraneeee, bucureșteanule dă mehedinți tot îi tragi cu Bucureștiul anti-pesedist? Nu degeaba strigai ca apucatu că” e cutremur” așa este cutremur în capul tău dă mare iecuonomist ratat. Să vezi bătălie ce va fi pă București...

+1 (7 voturi)
foarte atent
16.08.2019, 20:30:43

Moise ne arata ciomagul lui de cioban !! atat de slab comentator n-am vazut !!

+1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (19)