Monitorizarea cu holterele de la CM Caraiman, din Sectorul 1 , are rezultate semnificative în depistarea şi, implicit, în prevenirea extinderii COVID-19 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5e74dfce5163ec42710fdadc jpg

Holterele, aparate care monitorizează funcţia cardiacă, nivelul de oxigen din sânge şi temperatura, de la Centrul Medical Caraiman din Sectorul 1 al Capitalei, s-au dovedit foarte utile pentru monitorizarea la distanţă a unor persoane suspecte de infectare cu noul coronavirus.

 Până acum, două persoane aflate în autoizolare la domiciliu şi monitorizate cu holterele puse la dispoziţie de CM Caraiman au fost duse la spital unde, în urma testării, a fost confirmat diagnosticul COVID-19.

În ambele cazuri, holterele au indicat modificări de temperatură şi saturaţie de oxigen.

Alte două persoane, aflate în carantină în centrele din Bucureşti, monitorizate prin holter, au prezentat o creştere accentuată a temperaturii şi au fost transportate cu izoleta pentru a fi testate pentru infecţia cu coronavirus.

 

Depistarea precoce a COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, face ca evoluţia să fie spre o formă uşoara a maladiei. Apariţia simptomelor nu este întotdeauna însoţită şi de depistarea pozitivă a infecţiei. Monitorizarea permanentă a bolnavilor prin sistemul de telemedicină face ca depistarea bolii să fie mult mai uşoară.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite