Muzeul Naţional de Istorie, printre principalele atracţii ale Centrului Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul Naţional de Istorie a României funcţionează în fostul Palat al Poştelor de pe Calea Victoriei. FOTO Adevărul
Muzeul Naţional de Istorie a României funcţionează în fostul Palat al Poştelor de pe Calea Victoriei. FOTO Adevărul

Muzeul Naţional de Istorie a înregistrat în anul 2012 de două ori mai mulţi vizitatori decât în anul 2011. Numărul vizitatorilor cu plată ai muzeului a fost de 35.600 de persoane, faţă de 17.825 de vizitatori pe care i-a avut în anul 2011.

Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti are o vechime de peste 40 de ani, iar anul 2012 a adus încasări de 4,5 milioane de lei, având în vedere că în 2011 veniturile nu depăşeau suma de 2 milioane de lei.

În total, instituţia găzduită de Palatul Poştelor de pe Calea Victoriei a reusit anul trecut sa atragă aproximativ 60.000 de vizitatori, faţă de circa 58.000 de vizitatori în 2011, informează wall-street.ro.

Cu toate acestea, aşa cum susţin şi reprezentanţii muzeului, biletele de intrare sunt foarte ieftine, astfel că un adult plăteşte 8 lei pentru un bilet, în timp ce pensionarii plătesc 4 lei, iar un elev doar 2 lei.

Numărul celor care au vizitat muzeul care găzduieşte şi expoziţia permanentă dedicată Columnei lui Traian, a fost mult mai mic decât în 2008, atunci când instituţia înregistra în jur de 88.000 de vizitatori, dintre care 23.000 au fost vizitatori cu plată. Chiar şi în anul 2009, instituţia a stat mai bine cu 77.000 de vizitatori,  dintre care 39.000 au plătit bilet.

Pentru anul 2013, Instituţia estimează sume asemănătoare legate de vizitatori şi încasări. Totodată, reprezentanţii muzeului consideră că numărul vizitatorilor nu poate fi mărit mai mult de atât din cauza lipsei locurilor de parcare din Centrul Istoric.

Anul trecut, Muzeul Naţional de Istorie a României a investit aproximativ 2 milioane de lei. Principalele investiţii au constat în organizarea depozitelor, dotarea laboratoarelor, restaurare, climatizare si achizitii muzeale de patrimoniu. Instituţia are în plan, şi în acest an să investească bani în aceeaşi direcţie, dar şi în studii şi proiecte care vizează restaurarea clădirii.

Muzeul ocupă 8.000 de metri pătraţi şi reuneşte în 60 de săli exponate deosebit de valoroase. În prezent, se pot vizita expoziţiile permanente Tezaur şi Columna lui Traian (subsol), Lapidarium (parter), cât şi expoziţiile temporare din holul central al clădirii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite