Neculai Onţanu nu renunţă la telegondolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Transport la înălţime“ are toate avizele, dar realizarea lui depinde de obţinerea unor fonduri europene. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, promite că anul acesta va finaliza şi asfaltarea tuturor străzilor din sector, precum şi construcţia unui cartier ANL în Pipera.

Prezent la ediţia de ieri a emisiunii „Special adevărul.ro", edilul sectorului 2 a răspuns întrebărilor pe care cititorii le-au trimis pe site şi a dezvăluit şi câteva dintre priorităţile sale din acest an.

Mai citeşte şi:

VIDEO Special adevărul.ro Onţanu: "Nu am făcut o carieră politică deosebită pentru că nu prea îmi place politica"

El a vorbit şi despre proiectul care include construcţia faimoasei telegondole ce ar trebui să traverseze râul Colentina de la Casa Presei Libere şi până la complexul Cora Pantelimon. „Vom realiza o regularizare a râului, amenajarea malurilor de râu, iar Colentina va deveni o legătură cu canalul Bucureşti-Dunăre. În cadrul acestui proiect intră şi transportul colectiv: telegondola", a declarat Onţanu, adăugând că proiectul va fi finanţat în proporţie de 92% cu fonduri UE.  „Lucrăm la studiul de fezabilitate, iar după ce va fi predat la Autoritatea de Management va urma o licitaţie internaţională pentru proiectare şi execuţie", a mai precizat Onţanu. Potrivit primarului, telegondola va avea două roluri, unul de transport şi altul de agrement.

Toate străzile, asfaltate până la sfârşitul anului

Întrebat de un cititor când va rezolva problema canalizării pe străzile Petricani, Plumbuita, Steaua Roşie şi Grădina de Legume, edilul sectorului 2 a declarat că până la sfârşitul anului toate străzile desfundate vor avea asfalt. „Primăria Capitalei a prevăzut în bugetul pe anul acesta sume pentru reţelele de apă şi canalizare şi, imediat ce acestea vor fi făcute, noi vom veni cu asfaltul. Avem 86 de străzi care necesită asfaltare şi 105 la care trebuie reparaţii locale. Astfel, anul 2011 încheie în sectorul 2 întregul program de extindere a reţelei de canalizare", a mai spus Onţanu.

Cartier ANL cu 1.400 de apartamente

Edilul a mai declarat că anul acesta, în luna aprilie, vor începe lucrările la un complex ANL de 1.400 de apartamente situat în zona Fabrica de Glucoză. „Este un parteneriat între Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării şi Primăria Sectorului 2. Ministerul Apărării are terenul, aşa că 700 dintre cele 1.400 de apartamente le iau ei pentru tinerii lor şi pentru cei care au nevoie de case şi 700 vor reveni cetăţenilor din sectorul 2. Sper ca o parte dintre aceste apartamente să fie gata până la sfârşitul acestui an şi o parte, în primăvara anului viitor", a mai declarat primarul Onţanu. La final, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, el a afirmat că îşi va depune candidatura, aceasta fiind decizia conducerii Uniunii Naţionale pentru Progresul României.

"Avem 86 de străzi care necesită asfaltare şi 105 la care trebuie reparaţii locale. Anul acesta finalizăm programul de extindere a reţelei de canalizare."
Neculai Onţanu primarul sectorului 2

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite