Nelu Tătaru a cerut inspectorilor DSP Bucureşti să facă verificări la Spitalului „Victor Babeş” din Bucureşti în cazul pacientei moarte după detubare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru FOTO Inquam Photos / George Călin
Nelu Tătaru FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut inspectorilor sanitari de stat de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să facă o evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, unde o pacientă a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de un brancardier.

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, că, la solicitarea ministrului Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP Bucureşti vor face o  evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti.

„Este o primă evaluare şi, în funcţie de cele constatate, vor fi luate şi alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuţiile legale ce revin reprezentantilor MS", au arătat reprezentanţii ministerului.

O pacientă de la Spitalul ”Victor Babeş din Bucureşti a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier, iar poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

„În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliţia Capitalei. 

Sursa citată a precizat că se efectuează activităţi investigative şi de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă şi necropsia.

Potrivit stirileprotv.ro, femeia era internată la Terapie Intensivă şi ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier. 

Acesta ar fi trebuit să ridice din salon un pacient care decedase, însă l-ar fi încurcat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite