Nereguli la alegerile locale, în Capitală, verificate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această zi, aproximativ 3000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi alte forţe din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acţionează în Bucureşti pentru bună desfăşurare a procesului alegerilor locale.

„Până la această oră au fost semnalate 40 de situaţii, ca posibile incidente.10 dintre ele nu s-au  confirmat, alte 24 de situaţii sunt în verificare. Concret, astăzi, prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe două panouri video, amplasate în sectorul 5, ar rula clipuri cu conţinut electoral. La cele două locaţii, pentru verificări, s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 18. 

A fost identificat administratorul direcţiei ce gestionează panourile video şi i s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, conform Legii  nr.115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, i s-a pus în vedere să stopeze rularea clipurilor în cauză. 

La finalizarea procesului de vot, conducătorii auto care vor transporta buletinele de vot, vor fi testaţi, aşa cum a fost şi ieri, la momentul în care au fost transportate buletinele de vot către secţiile de votare”, arată Poliţia Capitalei într-un comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite