Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan, anunţ de ultimă oră despre  subvenţia la încălzire: „Nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”

9
28 Nov 2020 14:54:51
Autor: News.ro
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei anunţă că nu va susţine renunţarea la subvenţia de care beneficiază bucureştenii pentru agentul termic, el explicând că „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”. El spune că autorităţile se vor putea gândi va reducerea subvenţiei abia după efectuarea de investiţii în sistemul de producţie şi transport pentru agentul termic.

 
 
„Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în tot mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi sau Termoenergetica, sau ELCEN-ul riscă insolvenţa. Vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu ca furnizor le produci în momentul ăsta preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic şi pentru că se pierde. Ăsta este motivul pentru care subvenţia va continua”, a explicat primarul general.
 
Acesta a explicat că, pe măsură ce se vor face investiţii în sistemul de termoficare şi producţie a energie termice, se va putea lua în calcul reducerea subvenţiei la agentul termic.
 
 „Eventual o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul  în care o să face aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei să fie mult mai mică” a adăugat Nicuşor Dan. 
Întrebat dacă va creşte preţul gigacaloriei pentru bucureşteni în iarna aceasta, edilul a răspuns negativ.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Lucifer
28.11.2020, 15:01:55

Bravo, aşa este! Să plătească proştii fiindcă sunt proşti şi n-au ce face. Nenorocirea este: CUM rezolvăm problema?

-8 (12 voturi)
c m
28.11.2020, 15:08:33

Problema se pune si dpdv al faptului ca sunt multi care s-au saturat sa plateasca chiar si subventionat un serviciu sub parametrii. Si atunci, de ce nu i se permite sa-si monteze o centrala proprie fara sa plateasca taxe cde debransare? Deci, dupa ce ca nu poti asigura caldura si apa la parametrii, eu beneficiar trebuie sa am acceptul furnizorului ca sa tai tevile pe care nu vreau sa le mai folosesc ?!?

+5 (9 voturi)
daniela spulber
28.11.2020, 16:08:02

Poate se considera si factura la ENEL care va exploda fiindca oamenii s-au incalzit cu ce au putut ca sa poata functiona in aceasta perioada. Ar fi macar uman.

-10 (12 voturi)
kevin hoher
28.11.2020, 16:26:25

Nicusor Danutz bate campii cu gratia unui godac de Bazna. La balmajisme sunt tari.

-8 (8 voturi)
Dumi B
28.11.2020, 16:57:36

Evrika Nicusor Dan a descoperit "apa calda". Subventiile sunt platite de toata lumea pentru incompetenta bugetarilor alesi sau numiti. Ce salarii au primarul general, directorii si directorasii de la producatorul si distribuitorul de termoficare. Romania e inca un stat comunist prin acesti reprezentanti !

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările