Nicuşor Dan anunţă înlocuirea reţelei primare a sistemului de termoficare din Capitală. Ce spune despre avariile la apă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că Primăria urmează să înceapă procedurile pentru înlocuirea sistemului de termoficare. Acesta a explicat că o parte din reţea va fi înlocuită folosindu-se fondurile proprii, iar o altă parte din fonduri europene.

„Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a sistemului de termoficare. E vorba de 60 de kilometri de reţea pe care îi plătim din fondurile proprii. Aproximativ 90 milioane de euro. Şi de 200 de kilometri de reţea, pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro. E un volum uriaş de lucrări, vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane. De aceea vrem să lucrăm cu mai multe companii. Mesajul nostru meu e că avem nevoie de toate firmele serioase din piaţa românească şi probabil europeană, pentru că licitaţia va fi internaţională.

Vom schimba modul de lucru. Vom plăti la timp. Vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuţie. Vom face o mare licitaţie în februarie. Începem transparent discuţiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm problemele care pot să apară. O să  avem mâine de la ora 16.00 o primă discuţie cu constructorii. O a doua discuţie va avea loc marţi 26 ianuarie. Pentru întâlnirea de mâine am chemat opt mari firme de construcţii, toate au acceptat. Discuţia e deschisă pentru firmele serioase din România”, a declarat Nicuşor Dan luni, într-o conferinţă de presă.

VIDEO Facebook / Nicuşor Dan

Nicuşor Dan a vorbit şi despre problema mai multor blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei care au rămas luni fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii.
 

„În acest moment există doar două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate azi în cursul după amiezii. Însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge aşa cum se merge, pe funcţionarea sub parametri, fie se forţa reţeaua cu riscul ca ea să crape. Decizia care s-a luat a fost prima variantă. Deci se poate produce mai mult, se poate pune presiune, dar ne este frică acum când e frig afară să nu crape reţeaua”, a adăugat primarul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite