Nicuşor Dan anunţă că PMB a acţionat în instanţă firma MOL România. Primăria solicită pagube de 1 milion de lei şi rezilierea contractului pentru opt locaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzinarie MOL în România FOTO Shutterstock
Benzinarie MOL în România FOTO Shutterstock

Primarul Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Capitalei a acţoionat în instanţă MOL România, acuzând compania că s-a sustras de la plata sumelor datorate către primăriei, aşa cum prevede un contract de asociere semnat în 1995 pentru opt locaţii. Primăria cere despăgubiri în valoare de aproximativ un milion de lei şi rezilierea contractului cu locaţiile în cauză.

„Am acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei şi am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti”, a anunţat Nicuşor Dan pe Facebook

Edilul a explicat că un contract „semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi MOL România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip)” stipulează că cele două părţi au convenit „să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate, mai precis, vânzare produse petroliere şi comercializare alte produse. Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii) şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina”. 

Potrivit primarului, „în locaţiile respective, Mol România a desfăşurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite