Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan a anunţat începerea lucrărilor de refacere a pavajului de pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei. Cât vor dura reparaţiile VIDEO

1
16 May 2022 18:18:12
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Captură Video
FOTO: Captură Video

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat începerea lucrărilor de refacere a pavajului de pe străzile din Centrul Vechi. „Lucrările vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vom finaliza reparaţiile pe care ni le-am propus pe toate cele 14 străzi”, a mai spus edilul.

„După ce, timp de mulţi ani de zile, nu s-a făcut nicio intervenţie serioasă la infrastructura străzilor din Centrul Vechi, azi am început lucrările de refacere a pavajului în această parte a oraşului. Se lucrează deja în mai multe zone – în zona Hanul lui Manuc, dar şi pe strada Lipscani (zona statuii Lupoaica) sau pe strada Şelari. Lucrările vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vom finaliza reparaţiile pe care ni le-am propus pe toate cele 14 străzi”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

VIDEO

El a mai spus că este vorba de lucrări executate de firmele Apolodor şi Delta ACM în baza garanţiilor, iar Primăria generală nu plăteşte bani pentru ele.

„Simultan cu aceste lucrări, reparăm sau înlocuim mobilierul urban din Centrul Vechi”, a adăugat edilul general. 

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, care a anunţat săptămâna trecută că vor începe aceste lucrări, a susţinut atunci că de acum încolo Primăria Capitalei va administra zona aşa cum trebuie, însă nu a detaliat ce înseamnă asta şi dacă accesul maşinilor va fi interzis/limitat în această zonă pietonală.

„Şi mai important de atât, îl vom administra aşa cum trebuie pentru că există reguli că nu ai voie să intri cu maşini de mare tonaj în Bucureşti, există dispoziţie de primar cu străzi închise care astăzi sunt deschise pentru maşini”, a spus Bujduveanu, potrivit hotnews.ro. 

Cu toate acestea, străzile din Centrul vechi sunt pline de maşini la orice oră, deşi zona este pietonală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Constantine Constantine
17.05.2022, 04:54:18

Daca firmele abilitate lucreaza tot cu mina de lucru necalificata doar ca sa puna mina pe lovele, degeaba. Prin anii 50 mucitorii care asezau piatra cubica erau profesionisti, dupa se putea trece cu tancul.Azi parca toti se trag din neamul lui Dorel.

Modifică Setările