Nicuşor Dan: Creşterea numărului de şobolani nu este semnificativă. Autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele unde apar rozătoare şi ţânţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a declarat joi că nu există o creştere semnificativă a numărului de rozătoare faţă de anii precedenţi şi precizează că nu se cunosc toate subsolurile de bloc sau clădirile abandonate unde se pot adăposti animalele. În plus, edilul a anunţat că autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele unde apar rozătoare, dar şi ţânţari purtători ai virusului West Nile.

„Din punctul de vedere al atribuţiilor noastre, pe ceea ce înseamnă dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a ţânţarilor, în ceea ce priveşte deratizarea sunt la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale municipalităţii. Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem”, a afirmat primarul Capitalei.

Ţânţarii purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, iar Primăria Capitalei a anunţat intensificarea tratamentelor.

 „Tehnologia ne permite să avem informaţia în timp real. Am avut în urmă cu zece zile două sesizări, una în zona Eroilor, una în zona Crângaşi, s-a intervenit, nu mai avem populaţie de ţânţari purtători de virus în acea zonă. Există informaţia neconfirmată pentru altă zonă din Bucureşti, dacă ea se confirmă, vom interveni de urgenţă acolo. Suntem pregătiţi să intervenim şi sunt convins că nu vor fi probleme. Important este să nu avem persoane, oameni care să fie infectaţi cu virus”, a explicat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a precizat că nu cunoaşte exact numărul  de rozătoare din Bucureşti şi nici clădirile unde se pot ascunde şi că oamenii fac sesizări atunci când le văd pe stradă.

„Atunci operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă, dar până când nu o să avem evidenţa totală a proprietăţilor nu o să reuşim să controlăm cu totul acest fenomen”, a explicat Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite