Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Nicuşor Dan: Creşterea numărului de şobolani nu este semnificativă. Autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele unde apar rozătoare şi ţânţari

6
29 Jul 2021 12:55:00
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a declarat joi că nu există o creştere semnificativă a numărului de rozătoare faţă de anii precedenţi şi precizează că nu se cunosc toate subsolurile de bloc sau clădirile abandonate unde se pot adăposti animalele. În plus, edilul a anunţat că autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele unde apar rozătoare, dar şi ţânţari purtători ai virusului West Nile.

„Din punctul de vedere al atribuţiilor noastre, pe ceea ce înseamnă dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a ţânţarilor, în ceea ce priveşte deratizarea sunt la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale municipalităţii. Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem”, a afirmat primarul Capitalei.

Ţânţarii purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, iar Primăria Capitalei a anunţat intensificarea tratamentelor.

 „Tehnologia ne permite să avem informaţia în timp real. Am avut în urmă cu zece zile două sesizări, una în zona Eroilor, una în zona Crângaşi, s-a intervenit, nu mai avem populaţie de ţânţari purtători de virus în acea zonă. Există informaţia neconfirmată pentru altă zonă din Bucureşti, dacă ea se confirmă, vom interveni de urgenţă acolo. Suntem pregătiţi să intervenim şi sunt convins că nu vor fi probleme. Important este să nu avem persoane, oameni care să fie infectaţi cu virus”, a explicat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a precizat că nu cunoaşte exact numărul  de rozătoare din Bucureşti şi nici clădirile unde se pot ascunde şi că oamenii fac sesizări atunci când le văd pe stradă.

„Atunci operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă, dar până când nu o să avem evidenţa totală a proprietăţilor nu o să reuşim să controlăm cu totul acest fenomen”, a explicat Nicuşor Dan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Aspida
29.07.2021, 13:02:22

. zice plicușor: «…Autorităţile sunt pregătite să intervină în zonele unde apar rozătoare şi ţânţari» autoritățile așteaptă să apară lighioanele?!?… de ce nu acționează preventiv? 🐵 ♒️

-54 (56 voturi)
un motan intransigent
29.07.2021, 13:33:54

Dar de ce sa fie persecutati sobolanii? Nu-s si sobolanii animale? N-au si ei drepturi? Vier Pfoten trebue sa ia pozitie si in sprijinul sobolanilor, nu numai in sprijinul cainilar comunitari. Sobolani comunitari! Ce, nu va place?

-51 (53 voturi)
defu gabi
29.07.2021, 13:34:08

Numarul de sobolani nu e semnificativ pana nu ajung in livingul lui Nicusor si nu-i rod pantofii lui Clotilde de la coborarea din autoturism pana la intrarea in primarie... :)))))))))))))))))

-51 (53 voturi)
Constantine Constantine
29.07.2021, 13:43:32

O singura sobolanita face si pina la 75 de pui anual.Inmultiti doar cu 1000 de asemenea exemplare si veti ajunge la concluzia ca trebuie actionat preventiv si nu cind are primarul chef.La cum gindeste omul asta, devine inutil.

-64 (68 voturi)
Aurel Paun
29.07.2021, 13:53:29

Bai domn Primar esti dus cu pluta. Daca pentru sobolani poti interveni doar in zone in care se reclama prezenta lor, pentru tantari trebuie intervenit in tot Bucurestiul. Tot Bucurestiul este plin de tantari care provoaca boli sau nu. Nu se intervine numai in locuri unde se reclama. In anii de trista amintire comunista, pana si sub conducerea Bucurestiului de catre Firea se stropea tot Bucurestiul, din elicopter sau masini, cu substante impotriva tantarilor Bucurestenii te-au votat in speranta ca esti mai gospodar decat Gabriela Firea, dar pana acum nu ai demonstrat nimic. Continua tot asa si nu te mai vezi nici primar de comuna.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările