Nicuşor Dan: Demisia sindicalistului Vasile Petrariu e o încercare de a acoperi implicarea Gabrielei Firea în greva ilegală de la STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, miercuri, că demisia liderului de sindicat de la STB, Vasile Petrariu, din Consiliul General „e o încercare de a acoperi urmele şi implicarea şefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB”. Primarul general cere extinderea cercetărilor: „Cred că e în Firea lucrurilor ca ancheta penală să fie extinsă împotriva celor care l-au girat şi încurajat pe Petrariu”.

„Demisia de aseară a sindicalistului Vasile Petrariu din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (şi probabil şi din PSD) e o încercare de a acoperi urmele şi implicarea şefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB. Să nu uităm: timp de cinci zile, Gabriela Firea şi PSD Bucureşti au lăsat 2 milioane de bucureşteni fără transport public de suprafaţă (şi ar fi vrut să-i lase şi fără transportul din subteran, aşa cum a spus Petrariu duminică)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.  

Primarul general susţine că trebuie cunoscute „complicităţile politice din această grevă”.  

„Cred că e în Firea lucrurilor ca ancheta penală să fie extinsă împotriva celor care l-au girat şi încurajat pe Petrariu. N-am auzit nicio scuză şi nicio părere de rău de la fostul primar Firea sau de la subordonaţii ei pentru acest grav deserviciu făcut bucureştenilor. Văd o lipsă totală de empatie din partea cuiva care de ani de zile vrea să ne convingă ce mult îi pasă de oameni”, a mai scris Nicuşor Dan.  

Greva angajaţilor STB s-a încheiat marţi, după cinci zile în care mijloacele de transport în comun nu au circulat.  

Liderul de sindicat, Vasile Petrariu, şi-a anunţat demisia din Consiliul General, unde a fost ales din partea PSD, dar şi din partid.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite